Sun, Nov. 1st, 2020, 09:09 pm


  "Apturi Covid" aplikācija kopš piektdienas liek sēdēt mājās. un garlaicība noveda līdz vecajam inbox ēpastam, kur glabājas nepiedienīgas bildes. tās tolaik piecpadsmitgadīgajai man atsūtīja deviņus gadus vecāks vīrietis.
  viss sākās pēc pnd koncerta un turpinājās kādu laiku. lasot šo saraksti, atmiņā uzpeld informātikas stundas, kurās mēdzu atbildēt viņa neķītrajām ziņām, tie piektdienu vai sestdienu vakari Rīgā, kad biju atbraukusi it kā satikt draugus, bet meklēju viņu attiecīgajā bārā. man toreiz likās, ka viss notiek slepeni, jo viņu mājās gaidīja tagad jau par sievu kļuvusī dāma. šķebinoši paliek, apjēdzot visu, kas toreiz patiesībā notika. šķebinoši ir lasīt tos mīļvārdiņus.. tagad man liekas, ka viņam patika sūtīt bildes ar sevi, tās saņēmu neprasot. savukārt, no manis viņš tās lūdzās ilgi, līdz beidzot, cik atceros, aizsūtīju vienu bildi, kur tumsā varēja saskatīt manu krūtsgalu. esmu izdzēsusi. viņš, protams, prasīja vēl, bet vairs tādu bilžu manā dzīvē nav bijis un visdrīzāk nebūs.
  atceros cilvēkus, kuri bija liecinieki tam, kas toreiz notika un vilkās dažus mēnešus. pēc tam man bija draugs Rolands, kurš gribēja izrēķināties ar šo vīrieti, bet atrunāju un sapratu, ka nekad vairs nevienam neko par šo neminēšu. un tad arī viss pārtrūka, izņemot saraksti.

  lasot mūsu saraksti, esmu pārsteigta, ka gandrīz gadu pēc mūsu "kopā būšanas", pieminot, ka smuka jaunā bilde draugiem.lv profilā, viņš beidzot pajautā cik man gadu. atbildu, ka deviņi, kā tolaik mēdzu to darīt. taču nojaušu, ka mans draugiem.lv profils varēja likt saprast, ka deviņi, patiesībā, ir mūsu gadu starpība. cik atceros, reālajā dzīvē mēs vēl tikai pāris reizes netīšām saskrējāmies un sasveicinājāmies. reiz pie Depo ieejas viņš piedāvāja tikt iekšā bez maksas uz kaut kādu Sida dienu vai tamlīdzīgi, jo kāds no viesu saraksta neieradās, piekritu, bet vakaru pavadīju ar draugiem.
  taču mūsu sarakste turpinājās vēl gandrīz septiņus gadus, tā vairāk atgādināja vēstuļu draugu korespondenci, - pārdesmit ziņas gadā. tajās cilvēcīgi tiek apspriestas attiecības, veselība, plāni nākotnei, ziņas par aizvērtiem un jaunatvērtiem bāriem, notikumiem mūzikā un reizēm, kad viens ir redzējis otru kaut kur utt. pāris reizes tika uzsākta saruna par jaunu tikšanos, kas tā arī nekad nenotika.
  vēl pirms aptuveni astoņiem gadiem man bija viņa nr., sarakste turpinājās īsziņu formā, viņš aicināja uz savu pirti pierīgā. atceros to vakaru, kad jau devos uz attiecīgā transporta pieturu, un atceros kā pārdomāju un aizdevos satikt draugus. kopš tā laika viss, mēs vairs neesam komunicējuši.

  tagad, ja kaut kur ieraugu viņu, paliek skumji. sveicināt pavisam vairs negribas. ainas no tām naktīm, kad man bija piecpadsmit, gribētos izoperēt no savas atmiņas. un vissmagākās ir tās dusmas, no kurām es nezinu kā tikt vaļā. dusmas par savu muļķību, dusmas par viņa nesavaldību, dusmas, ka neviens neiejaucās, kad būtu vajadzējis. protams, apgarotākie teiks, ka vajag piedot, piedot visiem iesaistītajiem, mācīties no kļūdām un dzīvot uz priekšu. varbūt vieglāk būs aizmirst.

Sun, Nov. 1st, 2020, 10:47 pm
[info]divas_zosis

Nesavaldību? ja tā bija tikai sarakste?

Sun, Nov. 1st, 2020, 10:52 pm
[info]art_sua


sarakste bija darbadienās, nogalēs bija kopīgas naktis.

Sun, Nov. 1st, 2020, 10:58 pm
[info]divas_zosis

Bēdīgi.

Mon, Nov. 2nd, 2020, 10:42 am
[info]gamall

man gan tas liekas nepiedodami.

Mon, Nov. 2nd, 2020, 03:16 pm
[info]zimbardo

Paldies, ka padalījies! Ticu, ka nav patīkami, bet domāju, ka šāda publiska rakstīšana arī dziedē. Ir stāsti,diemžēl, arī man (ne gluži šādi) par kuriem domājot sarkstu un dusmojos. Sargi sevi, jo tu esi ļoti forša!

Mon, Nov. 2nd, 2020, 03:34 pm
[info]art_sua


paldies.

Sat, Nov. 7th, 2020, 11:37 pm
[info]divas_zosis

Ar kādām sajūtām tolaik Tu ļāvi tam notikt?

Sat, Nov. 7th, 2020, 11:38 pm
[info]divas_zosis

...ja atbilde ir iespējama, protams.

Tue, Nov. 10th, 2020, 08:49 pm
[info]art_sua


izpatikšana cilvēkiem iedzina stūrī (tovakar burtiski)
vēlme būt pieklājīgai, nezinot, kas jādara vēl iepriekš nepiedzīvotā situācijā.