17 Marts 2018 @ 21:20
 
Meklēju šokolādes kūkas recepti, kas ir pārbaudīta.
Jā,skatos jau googlē utt., bet varbūt var kāds ieteikt?

Paaldies!
 
 
( Post a new comment )
...[info]adore on 17. Marts 2018 - 21:30
Šokolādes kūka

Kūkai:
3 olas
170 g cukura
150 g sviesta vai margarīna
150 g tumšās šokolādes
160 g kviešu miltu
(1 tējk. Cepamā pulvera)

Pildījumam:
~250 ml aprikožu džema vai ievārījuma (vai dzērveņu, brūkleņu)
~2 ēd.k. ruma
Glazūrai
200 g tumšās šokolādes
200 ml saldā krējuma

Kūka
Olas ar cukuru saputo stingrās putās (olu baltumus un dzeltenumus var putot atsevišķi, cukuram labāk būt pūdercukura formā).
Katliņā izkausē taukvielas un šokolādi. Piesijā miltus (kopā ar cepamo pulveri). Samaisa. Karsto šokolādes masu sajauc ar saputotajām olām.
Mīklu lej ietaukotā un ar rīvmaizi apbārstītā formā (diametrs ~24 cm). Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 min.
Kūku atdzesē, neizņemot no formas, jo tūlīt pēc izņemšanas no krāsns, kūka ir ļoti mīksta.
Atdzisušu kūku pārgriež horizontāli uz pusēm, iegūstot 2 ripas.

Pildījums
Katliņā izsilda aprikožu ievārījumu vai džemu kopā ar alkoholu. Karstu pārziež abām kūkas ripām, tās saliek ar ievārījuma pusēm kopā.

Glazūra
Glazūrai ūdens peldē izkausē saldo krējumu un šokolādi. Kūkas virsu un malas bagātīgi pārziež ar glazūru (pirms tam kūku var nedaudz apsmērēt ar alkoholu — lai mīkstāka un aromātiskāka).
(Atbildēt) (Link)
sajūtu cilvēks[info]vacatio on 18. Marts 2018 - 10:45
šokolādes keksi neder?
(Atbildēt) (Link)