Kūkai: 3 olas 170 g cukura 150 g sviesta vai margarīna 150 g tumšās šokolādes 160 g kviešu miltu (1 tējk. Cepamā pulvera)
Pildījumam: ~250 ml aprikožu džema vai ievārījuma (vai dzērveņu, brūkleņu) ~2 ēd.k. ruma Glazūrai 200 g tumšās šokolādes 200 ml saldā krējuma
Kūka Olas ar cukuru saputo stingrās putās (olu baltumus un dzeltenumus var putot atsevišķi, cukuram labāk būt pūdercukura formā). Katliņā izkausē taukvielas un šokolādi. Piesijā miltus (kopā ar cepamo pulveri). Samaisa. Karsto šokolādes masu sajauc ar saputotajām olām. Mīklu lej ietaukotā un ar rīvmaizi apbārstītā formā (diametrs ~24 cm). Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 250°C apmēram 10 min. Kūku atdzesē, neizņemot no formas, jo tūlīt pēc izņemšanas no krāsns, kūka ir ļoti mīksta. Atdzisušu kūku pārgriež horizontāli uz pusēm, iegūstot 2 ripas.
Pildījums Katliņā izsilda aprikožu ievārījumu vai džemu kopā ar alkoholu. Karstu pārziež abām kūkas ripām, tās saliek ar ievārījuma pusēm kopā.
Glazūra Glazūrai ūdens peldē izkausē saldo krējumu un šokolādi. Kūkas virsu un malas bagātīgi pārziež ar glazūru (pirms tam kūku var nedaudz apsmērēt ar alkoholu — lai mīkstāka un aromātiskāka).