- 16.8.16 14:17
- Labi vismaz, ka Wikipēdijas angļu versijā šis nav pateikts tik skarbi:
"Latviešu nacionālie ēdieni ir trekni un sātīgi, tajos parasti netiek izmantotas garšvielas."
("Latvian food is generally quite fatty, and uses few spices.") - 11 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 16.8.16 14:20
-
sāls ir pret latvisko dzīvesziņu, un nav garšviela.
- Atbildēt
- 16.8.16 17:44
-
"uses few" jau nav "nemaz". Nedaudz, teiksim tā.
- Atbildēt
- 16.8.16 17:51
-
Tas nav arī "parasti netiek izmantotas". Par to ir runa.
- Atbildēt
- 16.8.16 17:54
-
teiksim kā ir – maz
- Atbildēt
- 16.8.16 18:07
-
With a grain of salt!
- Atbildēt
- 16.8.16 18:12
-
Bet tai Wiki šķirklī ir pats spēcīgākais ir šis recepts: "Parastais zemnieku dzēriens nav vis vienkāršs ūdens, bet nezinu, kas par sālījumu, kas, vismaz pēc mana sprieduma, ir sliktāks par avota ūdeni. Viņi noliek pirtī aizkrāsnē trauku ar tapu apakšgalā. Šī trauka iekšpuse izklāta ar linu drēbi, caur kuru kāš nezinu ar ko raudzētu šķidrumu. [..]"
Fermentēšana ir mūsu viss. - Atbildēt
- 16.8.16 18:05
-
jā, jo sīpols, ķiploks un dilles īstam latvietim nav garšviela, bet gan pieder pie ēdiena pamatsastāvdaļām.
- Atbildēt
- 16.8.16 18:08
-
Protams, un folkloristu vākumos piparu vietā izmantotais mārsils/raudene ir šefpavāra komplimets.
- Atbildēt
- 16.8.16 18:25
-
eto uže razvrat i perebor
- Atbildēt
- 16.8.16 18:33
-
наркота
- Atbildēt
- 16.8.16 19:27
-
Prof. Biezpientaure
Latvians are quite different when it comes to food preparation.
- Atbildēt