- Modes kliedziens
- 22.2.15 18:52
- Nu jau kādu laiku vakariņās atgriežamies pie vienas un tās pašas, bet tomēr pamazām pilnveidotas salātu receptes.
Vajag:
Dilles (kādus 3-4 zariņus)
Lokus (parasti paņemu 4)
Svaigu gurķi (ja garais - 1/2 vai pat tikai 1/3)
Marinētu gurķi
Pusi liela tomāta
Ja nav aizspriedumu - vienu selerijas kātu
Vienu nelielu lapu salātu galviņu
Sāli
Šķipsniņu cukura
Tējkaroti parastās sinepes
Vienu bundžiņu grieķu jogurta (tas Rimi ar zilo vāciņu nemaz nav peļams)
Dilles, lokus smalki sagriež.
Gurķi nomizo, sagriež plānās šķēlītēs
Marinēto gurķi sagriež un sakapā, cik vien smalki nav slinkums.
Tomāta pusi sagriež diezgan smalki - kubiņos vai tml.
Selerijas kātu sagriež plānās šķēlītēs
Visu ber bļodā, apkaisa ar sāli, piemet šķipsniņu cukura, samaisa.
Tad pieliek jogurtu, sinepes, vēl pamatīgi samaisa.
Salātu lapas nomazgā un pieliek tikai pašās beigās. Un atkal samaisa.
Viss. - 9 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 22.2.15 19:02
-
kas notiek ar otru pusi salātu? :)
- Atbildēt
- 22.2.15 19:02
-
Kuru?
- Atbildēt
- 22.2.15 19:04
-
no otra pusgurķa un pustomāta
- Atbildēt
- 22.2.15 19:05
-
To taisa nākamajā dienā!
- Atbildēt
- 22.2.15 19:04
-
Gadījumiem, kad apnikuši salāti eļļas-etiķa mērcē. It kā klasiskie latviešu salāti, tomēr atšķirīgi. Gribēju tikai piebilst, ka lapu salātiem jābūt izcilas kvalitātes. Reizē mīkstiem un kraukšķīgiem.
- Atbildēt
- 22.2.15 19:24
-
Bildi studijā!
- Atbildēt
- 22.2.15 19:57
-
Paguvām jau apēst.
- Atbildēt
- 22.2.15 20:23
-
Bildi?
- Atbildēt
- 22.2.15 20:41
-
Man neapnīk sinepes/eļļa/balasamico/soya vai oystersauce... variāciju bezgala.
- Atbildēt