- Gliemju vakars
- 18.6.12 22:39
- Mērce:
- Viens sīpols, sagriezts sīki,
- Jaunais ķiploks, sagriezts sīki,
- Buntīte pētersīļu, sagriezta sīki,
- Asais pipars, sagriezts.
Visu liek vokpannā un eļļā cep/sutina, piemetot 2 anīsa zvaigznes, šķipsnu fenheļa sēklu, šķipsnu melno graudu piparu, dažas krustnagliņas, var jau tagad piemest 3-4 lauru lapas.
Pēc brīža pieliek:
- 1/4 liela vai 1/2 maza fenheļa, sagrieztu, vienu selerijas kātu - sagrieztu, turpina sutināt.
Kad kādu brīdi sutis (elektriskā plīts - 6), pieliek 3-4 anšovu filejas (sālījumu klāt neliet, var sanākt par sāļu), turpina sutināt.
Pēc brīža pielej baltvīnu, tā lai nosedz visu, bet nesāk peldēt. Atkal pasutina.
Un pieliek mazo smalcināto tomātu bundžu. Atkal kādu laiciņu pasutina un noliek malā līdz brīdim, kad gribēsies tur iemest gliemežus, uzlikt vāku un gaidīt, kad būs gatavs. Ja gribas, kad nāk uz beigām, gliemžiem var rupji pāri pārrīvēt stipru sieru, tad samaisīt. Gliemeži ir saldētie no rimčika. - 10 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 18.6.12 23:15
-
kants
o, tieši atvedu no vāczemes zvaigžņu anīsu un anšovus, domāju, ko darīt:)
- Atbildēt
- 18.6.12 23:19
-
kad jānāk ciemos? :)
- Atbildēt
- 18.6.12 23:21
-
līgo vakarā
- Atbildēt
- 18.6.12 23:50
-
o nē, kāpēc jums bija jāpiesauc aukstā zupa!?
(iet raudāt kaktiņā) - Atbildēt
- 18.6.12 23:50
-
un kad ir jānāk uz tiem? vai būs ar piegādi mājās? :)
- Atbildēt
- 19.6.12 00:19
-
kants
hesus, man taču ir askēze! mēģināšu all work, no play līdz sestdienai. ja gadījumā nonāksim vienā līgošanā, tad tur varētu arī kko pagatavot:)
- Atbildēt
- 19.6.12 00:25
-
vai tad gatavot draugiem un pašam neēst nav akurāt askēzes kronis?
bet par to līgošanu varam padomāt! - Atbildēt
- 19.6.12 00:32
-
kants
nea, tas vnk. ir mazohisms:) bet padomā, jā. es pa to laiku ceru arī atgūt zaudēto orientēšanos āgenskalna tirgū.
- Atbildēt
- 19.6.12 14:41
-
pavedinātāju bars!!!
/vakarā jāiet nopirkt ķemīšgliemenes... bļins, jau tagad pilna mute siekalām :o( - Atbildēt