Dzēšlapa - ...

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 4., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:52 - ...
Es nezinu kā ir citus, bet mūsu jaunākais mani dzen izmisumā, tikko kaut kas nav tā kā vajag - tā puņķi un asaras. Un ja ne, tad paliek dusmīgs. Nogurdinoši.
Vidējam dārziņā problēmas ar cieņu - ir daži bērni, kas audzītes sauc vārdā, mēs esam kategoriski pret ka arī mūsējais tā dara, bet kā lai pastāsta audzinātājām, ka tas ir jāpārtrauc, ka nav Ivetas un Daigas, bet ir audzinātāja, kas jāuzrunā uz "jūs", nevis Tu!!! Mēs ta savam varam stāstīt ko gribam un prasīt no viņa ko gribam, bet citi tā nedara.

(4 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]fleur
Date:4. Februāris 2013 - 10:20
(Link)
Kāpēc gan lai bērnam būtu problēmas ar cieņu?:) Tās ir tikai jums, vecākiem:)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:4. Februāris 2013 - 12:14
(Link)
man pazīstams cilvēks savā teju 30gv ātri pāriet uz Tu, vienmer ta darījis arī ar augsta ranga amatpersonām. Reizēm man liekas, ka takta sajūta varētu būt questionable, bet visādi citādi nekad viņam nevienas nav aizrādījis, ka "nē, labāk paliksim uz Jūs". Tā, ka es piekrītu, ka bērni jau dara kā jūt, tāpat kā cilvēki, kas atļaujas būt paši.
Turpretim man pašai liekas, ka es esmu iesprūdusi labākās draudzenes mammu un vīramāti(dažādas personas :D) vēl joprojām uz "Jūs" uzrunājot.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:4. Februāris 2013 - 12:29
(Link)
Šitas man atgādina citātu no Hēga, par jaunieti, kam aizrādīja, ka viņam jājūt cieņa pret tiesu, un viņš atbildēja: "nē, man cieņa ir jāizrāda".
Saprotu, ka ne mana cūka, ne mana druva, bet es arī tiešām un neliekuļoti nesaprotu, kāds sakars cieņai ar jūsošanu, manā skatījumā - nekāds.
[User Picture]
From:[info]kjeerpis
Date:4. Februāris 2013 - 12:38
(Link)
Kāda vaina Ivetai un Daigai? :D
Ne man pašam patīk jūsošana, ne patīk, ja mani uzrunā uz jūs, izņemot dažus Tu gadījumus, kad sarunu biedrs izrāda klaju necieņu, paļauoties uz savu vecākā cilvēka statusu, Tu izmantojot par vienu no palīglīdzekļiem, mēģinot pazemot.
Man bērnībā nemācīja uzrunāt cilvēkus par tantēm un onkuļiem, man visi radi bija vārdos. Es nezināju, vai tas īsti pareizi. Tagad, kad pats tantes vecumā, saprotu, cik pareizi tas bija. Ja mani kāds par tanti saukātu, es būtu dusmīgs no visas sirds.
Nu skolā gan jā - vajag distanci starp skolēnu un skolotāju

> Go to Top
Sviesta Ciba