Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 12., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:30
O, mums jau kartupeļi sadīguši. Daudzi uz mums skatījās, kā uz dīvainīšiem, bet šitie dīvainīši uz jāņiem (cerams) jaunos kartupeļus jau ņammās, jo uz lielā lauka vēl netiekam, biki pa slapju.
Pēs pagājušā gada, kad viss, ko maijā sastādīju jau septembrī bija jāvāc nost šogad vilcienam pa priekšu neskrienu, jo baigi vajaga tā, lai no lauka var pa taisno uz pagrabu, nevis vēl marinēt. Ar burkāniem un bietēm vispār - jo vēlāk ieliec pagrabā, jo labāk glabājas.
Tomāti arī atkārtoti uzauguši, tā ka viss būs. Šogad jāatceras savārīt rabarberu zapte, puikām ar maizīti un ruletēs aizgāja visas 4 eksperimentālās birciņas ar gaismas ātrumu punčos.
Nu ja, šodien jādodas bišu saime dalīt. Kāds, paturiet kulaciņus, a?
P.S. pavasaris, urāāāāā!

(7 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Maijs 2010 - 10:16
(Link)
Recepti eksperimentālajai zaptei studijā! :)
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Maijs 2010 - 11:20
(Link)
Te būs pāris receptes, kuras esmu izmēģinājusi un atzinusi par labām esam -

Rabarberu ievārijums ar kanēli (vai apelsīniem/citroniem) - 800 - 1000 g cukurs; 1 kg rabarberi; 1 tējkarote kanēlis (vai 1-2 apelsīni, 1 citrons)

pagatavošana:

Sagriež rabarbererus pieber cukuru karsē kamēr sāk vārīties,pavara mazliet, tad pievieno smalki sagrieztu apelsīnu (vai citronu) (var sablenderēt ar visu mizu) vai ja taisa ar kanēli, tad beigās pieber kanēli; karstu lej burciņās pagaida kamēr atdziest tad aiz vāko.

Var taisīt atsevišķi apelsīns - rabarbers, rabarbers - citrons, rabarbers - kanēlis, var pielikt rabarberiem banānu smalki klāt, arī tāds ir ēsts. Katrā ziņā, pirms pildi burkā, pagaršo, vai ir ok. Ja gribas asāku, vai saldāku, vai pikantāku, tad droši vieno iztrūkstošo klāt, vēl pavāri un aidā uz ziemošanu. Vispār, ierosmei varu ieteikt parakties pa māti gūgli, tur noteikti būs vēl kas interesants :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Maijs 2010 - 12:25
(Link)
Paldies!
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:12. Maijs 2010 - 15:47
(Link)
Kāpēc bišu saime jādala? Pirmo reiz dzirdu kaut ko tādu. Parasti takš pašas izspieto, tik vēlāk, tā ap jāņiem.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:12. Maijs 2010 - 16:08
(Link)
Atdaleni (mākslīgs spiets) veido, lai bites neizspietotu. Jo man galīgi nav iekāriena jost šim pakaļ. Es labāk mākslīgi sadalu viņu. (tas ir pie noteikuma, ja ir māšu kanniņas jau izvilktas uz kārēm).
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:12. Maijs 2010 - 16:13
(Link)
jūs tās jaunās mammas mācēsiet atšķirt? Nekad neesam provējuši. Mēs labāk 'jožam pakaļ', pareizāk sakot, ja bitēm blakusstrops patīk - lielākoties pašas tur ielaižas, ir arī ķerts turpat kokā iemeties spiets.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:29. Septembris 2010 - 11:11
(Link)
jaunās mammas nebija jāatpazīst, mēnesi pēc operācijas X parādījās pirmie dējumi ;)

> Go to Top
Sviesta Ciba