acis plaši aizvērtas -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Decembris 9., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:41
Lasot citu sieviešu piezīmes internetā par ikdienas dzīvi ar maziem bērniem, par to, cik ir grūti, kā nāk miegs, kā visa diena ap mazo (vai mazajiem) griežas, nesaprotu īsti, kā tas rezonē manī. Justies sliktai mātei, ka mūsmājās neviens neapvienu negriežas, bet visi pastāv līdzvērtīgi savās tiesībās un pienākumos, vai priecāties, ka esmu gana pašpietiekama personība, kurai tā griešanās ap vienu punktu nav visa piepildījums?

Bet tas no vienas puses. No otras - māja un ģimene ir mana mazā pasaule, kurā labprāt ielienu kā alā. Un man tur ir tik labi kā nekur citur. :)

(9 saka, ko domā | gribu izteikties)

Comments:


[User Picture]
From:[info]nervukamolis
Date:9. Decembris 2014 - 21:39
(Link)
priecāties, protams :) to uztveri, kas tev sanāk gluži dabīgi, citi (t.sk. es) mācās ilgi un dikti, un labi, ja iemācās. man domāt, tas kaut kādā ziņā ir pašvērtējuma jautājums.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:9. Decembris 2014 - 21:52
(Link)
Reizēm, lasot, ko citas dara kopā ar bērniem, kā ar viņiem ņemas un nodarbojas, man piemetas tāds maziņš komplekss, ka es esmu slinka māte.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:9. Decembris 2014 - 21:44
(Link)
Jūties tā, kā jūties :)
Katrā ziņā es tevi drusku apbrīnoju un labprāt gribētu sev kādu kripatu tā viegluma (bet rēķinos arī ka ne jau viss, ko izlasu, ir tieši tā, kā es to izlasu, ar gadiem esmu sapratusi, ka man vienkārši vienmēr šķiet, ka citi gudrāki un visu zin labāk un dara pareizi)

Un varu no savas puses piebilst. Bērni IR dažādi. Es par to arī nedaudz pārdzīvoju, bet nu vismaz man ir tā, ka ar vienu ir stipri grūtāk un ar otru ir daudz, daudz vieglāk un priecīgāk un laimīgāk. Man ar to vēl jāiemācās tikt galā.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:9. Decembris 2014 - 21:54
(Link)
Man pietrūkst pacietības. Ļoti pietrūkst.
Kā Tu ķibinies un knibinies ar meitām, labprāt nelaistu lielo dārziņā... Man tam nervi par švakiem. :)

Un bērni, protams, ir dažādi. Es gan ikdienā varu salīdzināt tikai savus divus, bet viņi ir absolūti dažādi. Labi, ka abi traki burvīgi. :)
[User Picture]
From:[info]smille
Date:10. Decembris 2014 - 12:03
(Link)
Es lielo labprāt nelaistu dārziņā, jo man par šo dārziņu ir dalītas jūtas, bet nav man pašai tās pacietības un spēka tikt ar viņu galā. Tas nav slikts dārziņš, bet nav arī gluži tāds, ka sajūsminātos, un šobrīd škiet arī viņai tur paliek garlaicīgi, tāpēc stāsta, ka grib palikt mājās. Vai arī šobrīd ir pārāk liela manipulēšana ar rūķiem : ) (nu kā var gribēties iet uz vietu, kur rūķi atņem un paslēpj knupi, kas ir viņas vienīgā mīļmanta)

Lai vai kā, doma bija, ka mājās viņu gribētu vairāk tāpēc, ka sargāju, jo viņa ļoti, ļoti visu ievēro, kaut izskatās, ka tik skrien un nepievērš uzmanību. Bet pēc tam pārdzīvo. Mazo māsu daudz mierīgāku sirdi laižu prom no sevis.

Tā ka sanāk, ka ne tikai bērni ir dažādi, bet arī viena un tā pati mamma ar katru bērnu ir cita :)
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:10. Decembris 2014 - 12:13
(Link)
Bet nevar būt vienāds pret dažādiem cilvēkiem - lieliem vai maziem. :)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:9. Decembris 2014 - 23:28
(Link)
Ja kas, atšķiras arī bērni, ne tikai labās/sliktās mātes...
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:10. Decembris 2014 - 09:00
(Link)
Pirmkārt, es nerunāju par citām mātēm. Es runāju tikai par sevi un to, kā stāsti par citiem reflektē manī. :)
Otrkārt, es pat apbrīnojutās mammas, kuras spēj ap bērniem griezties un viņām pietiek pacietības un iecietības. Es kļūstu nervoza.
Bet, treškārt - protams, ka bērni ir dažādi. Man gan tikai divi, bet abisavās izpausmēs ļoti atšķirīgi. :)
[User Picture]
From:[info]muzungu
Date:11. Decembris 2014 - 13:37
(Link)
Bet paklausoties, kā tu raksti par saviem bērniem - tu ap viņiem griezies ne mazāk par citām mammām. Varbūt tev vienkārši pret sevi ir prasības lielākas, un tāpēc tu domā ka griezies par maz?

> Go to Top
Sviesta Ciba