acis plaši aizvērtas - gliemeži

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 11., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:42 - gliemeži
Kad biju maza, katru vasaru dzīvoju pie vecmāmiņas Baldonē. Mēs daudz pastaigājāmies, lasījām pasakas un dzīvojāmies pa dārzu. Tā kā mans vienīgais uzdevums dārzā bija atpūsties (ēst daudz ogas, gulēt šūpuļtīklā, pētīt kukaiņus un izklaidēt lelles), es izpētīju katru dzīvās dabas stūrīti - kurā kaudzē dzīvo zalkši, kāda zirnekļu ģimene kur iemitinājusies, pie kuriem kokiem jāmeklē ķirzakas, kur ie lielākie skudrupūžņi utt. Nedalītu manu sajūsmu allaž izpelnījās gliemeži. Sevišķi lielie vīngliemeži. Tādi ārkārtīgi lēnīgi un cienīgi radījumi. Izstiepjas gari, gari un ziņkārīgi kustina radziņus. Atliek tik pieskarties radziņam, lai tas aši atkal tiktu ievilkts iekšā. Un tad sākas viss no gala - gliemzis lēni izstiepjas, sajūtas droši un tad stūķē laukā savas antenas. Jā, gliemeži bija vieni no maniem favorītiem. Un es nekādi nespēju samierināties ar domu, ka vecmāmiņa viņus diezgan brutāli iznīcināja. Lasīja viņus trauciņā, izbēra uz ceļa un tad ar kāju... Man tas šķita ne tikai bezgala nežēlīgi, bet arī ārkārtīgi pretīgi. Vēl arvien sašķaidīts gliemezis ir viena no riebīgākajām lietām, ko varu iedomāties. Nedod Dievs, kādam uzkāpt ar basu kāju...

Vakar, karojot pa dārzu ar saviem personīgajiem gliemežiem, atcerējos laiskās dienas Baldones dārzā. Pielasīju pus iepirkumu maisu ar gliemežiem (un tas tikai no vienas dārza malas!) un aizvedām viņus uz mežu. Tādu kvantumu droši vien pat mana vecmāmiņa nespētu sašķaidīt.

(10 saka, ko domā | gribu izteikties)

Comments:


From:[info]sileens
Date:11. Maijs 2009 - 16:07
(Link)
nopērc pīles tās zinās ko ar gliemežiem darīt
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:11. Maijs 2009 - 16:48
(Link)
mums tad tur vajag vesalu pīļu koloniju. :D
From:[info]diana
Date:11. Maijs 2009 - 16:10
(Link)
Mēs ar māsīcu bērnībā redzējām, kā uz ceļa gliemežus no rītiem sabrauc mašīnas. Tie lien pāri ceļiem miljonu miljoniem, un, kā mašīnas brauc, tā sašķaida. Mēs bijām līdzjūtīgas dvēseles, salasījām lielo veļas bļodu un sabērām krustmātei dārzā.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:11. Maijs 2009 - 16:49
(Link)
viņa noteikti jūs slavēja elpu neatvilkdama. :D
[User Picture]
From:[info]peetersiilis
Date:11. Maijs 2009 - 20:10
(Link)
ak, vecmāmiņ...
jā. tie laiki bija skaisti.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:12. Maijs 2009 - 09:30
(Link)
mhm :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:11. Maijs 2009 - 21:27
(Link)
vinjus vajaga cept ar zaljumu sviestu, ne uz mezhu vest :)))
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:12. Maijs 2009 - 09:31
(Link)
gribi? es Tev varu kādu kuļķenīti atvest!
[User Picture]
From:[info]devour
Date:11. Maijs 2009 - 21:44
(Link)
Uzreiz atceros kā mēs ar [info]engine braucām ar riterņiem lietainā laikā un sacentāmies, kurš vairāk gliemežus sabrauks...es palieku pie sava, ka par lielajiem gliemežiem nepienākas papildpunkti!Silti ap sirdi :)
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:12. Maijs 2009 - 09:32
(Link)
ai, nē. brīvā dabā, lai kustonīši dzīvo mierīgi.

> Go to Top
Sviesta Ciba