Pilota memuāri.

Tagīīīīl!

Tagīīīīl!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dienu pēc SC "uzvaras" vēlēšanās un apmēram pusotru gadu pēc tam, kad bija jau aizmirsts par tādas 'sabiedrības' daļas eksistenci, vagonā ieplanēja 4 urlu izcelsmes jaunieši manāmā skurbulī. Viens ik pa brīdim sita plaukstas un sauca "Tagīīīl", pauzēs iepļaujot no pudeles kaut kādu žļurgu. Brīdī, kad 6 reizi tika mēģināts uzsākt ar mani dialogu, ziņkāres dzīts arī pajautāju, "а что такое тагил?".
Izrādās, pierīgā ir daudz midzeņu, kuros dzīvo šis 'elektorāts' no Нижний Тагил Krievijas federācijā - Salaspils, Saulkalne, Bolderāja..
Tomēr kaut ko Maskačka būs iemācījusi labāk par citām latviešiem īpaši piemērotām dzīvesvietām - kā izturēties un kā reaģēt uz šādiem bara elementiem dažādās sabiedriskās vietās un situācijās. Kā izvērtēt, vai vērts riskēt, vai tomēr nosargāt, teiksim, maku, telefonu, portatīvo datoru..

Saskaņas Centru vajadzētu palaist valdībā, un ļaut, lai šis nezvērs sevi parāda. Un kompromitē. Lai pakonsolidē budžetu, lai paaģitē par valodu, lai pazāģē zaru, uz kura pats sēž. Ienaidnieku var sakaut, to sašķeļot. Un tad varbūt man vairs nenāksies klausīties "Tagīīīīl" pa visu vilciena vagonu.

/N.B. Mentalitātes ir atšķirīgas. Nu, sitiet nost, ir atšķirīgas. Nekad neesmu redzējis, ka latviešu jaunieši tā uzvestos arī nopietnā kramā. Nav tā lecīguma un agresivitātes.

/UPD Re, kāds ir īstais TAGĪĪĪĪL!
  • Bet ja atteiktu bāzējoties uz to, ka konkrētā alkaholiskā dzira nav pietiekami labas kvalitātes priekš Tevis, tas skaitītos necienīgi atteikt? :)
    • šajā konkrētajā gadījumā tas noteikti bija kaut kas kvalitatīvs, pie kam diezgan šika paskata pudelē. bet, lai uzsāktu kašķi, visi argumenti labi.
Powered by Sviesta Ciba