Pilota memuāri.

stobri vēl karsti.

stobri vēl karsti.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien mani viss uzvelk. Zināt, kāpēc socioloģija ir huiņa?

...Mama had a Chicken, Mama had a Cow... Dad was proud, he didn't care how.. Tangš-dangš-dangš-dangš.., vilcienā iezvanās telefons.
- Labdien, dobrij večer, šeit no Latvijas faktiem jūs tr..
- Interesanti (pārtraucu pusvārdā), kur jūs dabūjāt šo numuru?
- Āā, nu mēs... mums datorā bija.. (yeah, right)
- Vai jūs varētu veltīt 5 minūtes laika atbildot uz dažiem ar attieksmi pret vidi saistītiem jautājumiem?
- Nu, ja telefonam nebeigsies baterija.. (kāpēc gan ZZ bonusus nepapelnīt? ;)

Un lūk, kāpēc socioloģija ir huiņa. Aptauja ir primitīva, tipveida. Uz jautājumiem var atbildēt jebkurš idiots (kas laikam tā arī ir domāts) un vēlamības izteiksmē. Piemēram, visa tā otrreizējā, trešreizējā resursu un materiālu izmantošana, kāda man te iet vaļā, vispār nekad nekādās aptaujās neparādītos.
Visus datus var sagrozīt, novienādot, interpretēt un beigās iegūt to pašu huiņu^2, kas, nenoliedzami, ir četrreiz vērtīgāka.


Try me tonight.
  • Tas, ka daži cilvēki neprot pareizi uzdot jautājumus, vēl nenozīmē, ka socioloģija ir huiņa.
    Ja cilvēks mēģinātu apdzēst degošu salveti uzlejot virsū glāzi šņabja - tas taču nenozīmētu, ka ķīmija ir huiņa?
    • Nu, zināma taisnība Tev ir. Vienkārši, kad cilvēks ir uzvilcies, objektivitāte mēdz zust.

      ...i da nafig jei vajadzeiga..

      Latvijas Fakti, TNS un citas socioloģijas lauciņā strādājošas kompānijas tomēr apgroza reālu naudu, reālus līdzekļus, vienkārši dzenājot huiņu. Jā, aptauja ir sastādīta nepareizi, ok. Bet šī daže nebūs pirmā reize. Un pēc tam to visu pasniedz kā 'pētījumu', redzies. Lai gan patiesībā tā joprojām ir hui-ņā.

      A moš ar mani šovakar labāk nestrīdēties? :)
      • Hui-ņa ir un paliek hui-ņa.

        bet - Mama had a Chicken, Mama had a Cow... Dad was proud, he didn't care how.. Tangš-dangš-dangš-dangš gan ir labs! :D
        • :D

          Visforšākais ir skatīties, kā sabiedriskā vietā esošie apkārtējie cilvēki reaģē, vērā ņemamā skaļumā atskanot šādai zvana melodijai. :D Piekritīsi, ir tomēr atraktīvāk par neizteiksmīgo ta-da-damm-damm, ta-da-damm-damm, ta-da-damm-damm-dā (nokia tune)..

          :D
      • Hmm, ja tā padomā, ir vismaz divi veidi, kā kompānijas tiek cauri dzenājot huiņu:

        1) Izklaides industrija - dzeltenā prese, hokejs, cirks, utt - visi zina, ka tā ir huiņas dzenāšana, bet tas ir tieši tas, ko cilvēki grib.
        2) Autoritātē balstīta industrija - astrologi, bankas, universitātes - cilvēki tiek pārliecināti, ka tā nav huiņa, ka industrijas pārstāvji jau nu točna zina, kā tas pareizi jādara.

        Tikai figviņuzina, kurā kategorijā ietilpst socioloģijas kompānijas - varbūt abās.
        • Tu zini, ka es caurām dienām lamāju radio? Uzmini, par ko? :D
          • Ē, par huiņas dzenāšanu? (really, neuztveru, uz kuru pusi velc - šausmīgi sen neesmu klausījies radio vai skatījies TV)
            • A paskaties. Nu, labi, neskaties. Paklausies! Tur ir pilns ar to pašu. Huiņu. Labi, es saprotu. Ir kapitālisms. Tāpēc pēc katras otrās dziesmas ir jāatgādina, ka 'eksperti iesaka Kaspersky Antivirus' (interesanti, bļe. kas šie tādi par ekspertiem, ka uzdrošinās man kaut ko ieteikt?!?! - mani vārdi), ka Drogās ir svētku atlaides un laiks iepriecināt savus mīļos (it kā, bļe, to nedrīkstētu darīt citā gadalaikā), un tā bez sava gala.

              Un tāds es iesēžos vilcienā un man zvana no Latvijas Faktiem... Nabadziņi. Un es tikko pabeidzu skrūvēt virsū kodolgalviņas savai smagajai artilērijai..

              nu, uz kuru pusi es velku, m? :)
              • :D Mja, "freedom of speech" vs "freedom of silence".
                Nē, nu skaidrs, ka Latvijas Fakti ir pārkāpuši "fizisko personu datu aizsardzības likumu", tikai nenormāls čakars iet un pierādīt savu taisnību.
                • Baidos, ka nav pārkāpuši. Iespējams, tie ir random numuri no Tele2 datubāzes, vai iegūti kādā citā veidā, kas nesaistās ar personas datu aizsardzības likuma pārkāpumiem.

                  Ā, bet pats galvenais - es nemaz negribu iet uz 'savu taisnību'. Daudz foršāk ir pačakarēt / pakoļīt operatorīti vai izstrādāt cita tipa ēverģēlības. Pirmā patronu lenta man vienmēr ir ar trasējošajām. Pēc tam, ja kas palicis pāri, var ielikt ko vieglāku.
Powered by Sviesta Ciba