Pilota memuāri.

Viktors

Viktors

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un, riskējot kļūt banāls, varu teikt, ka sava jēga šoppingam tomēr ir. Protams, ne jau kleitās, krelles & masu patēriņā/personības kultā, bet tomēr - zināmā mērā kaut kādu garīgu piepildījumu tas dod. Tad nu iepazīstieties. Viņu sauc Viktors (modelis VC2002) un viņš ir 0.2hz-2Mhz signālu ģenerators. Dzimtene - Ķīna (prrroootams!), Taivāna vai kaut kur tur pie šķībacainajiem.



Lai gan patiesībā viss nebūt nav tik spoži. Dusma aug augumā redzot, ka nav vairs PSRS industrijas. Nē, nepārprotiet, USSR bija jāizput, taču vēl līdz šai baltai dienai sajūtama savulaik ražotās tehnikas elpa - mēraparāti, kuri par spīti savam vecumam joprojām TEICAMI veic visas funkcijas un tikpat kā nav atrodami, kaut ar uguni meklē. Un tas viss republikā, kur reiz bija VEFs (šobrīd sadalīts kādos 6 zīmolos), Radiotehnika, Alfa, RER, Straume.. Un tās smalkās 'lietas', kas ir, ir pieejamas vien dažu pilsētu tehnisko augstskolu studentiem, interesentiem 'no malas' nav pieejams nekas. Rotaļu laukumi nav uzbūvēti.

Anyway. Tā pamazām tas viss man te vācas kopā. Skaidrs, ka nolupušajā dzīvoklī vietas kļūst aizvien mazāk un krāmu (parasta cilvēka skatījumā) - aizvien vairāk. Bet anyway. Vismaz mazajam laboratorijas darbgaldam būtu kādu dienu jāizskatās apmēram. Tikai vispirms jātiek prom no šejienes.
  • Forši!

    "Latgalītē" var vēl šo to atrast, piemēram, Г3-118
    • Jū. Un masa arī nevāja - 7,5kg.. :D Nav pa vakariem stieņi jācilā. Gabarīti arī iespaidīgi, bet tā aparatūra ir laba, it īpaši ja dažkārt kāds par čiriku atdod.. Tad jau var arī ņemt. Diemžēl šoreiz neizdevās salasīt komplektu ar augstfrekvenču un zemfrekvenču ģeneratoriem, tāpēc ņēmu šito - un, pasarg dies', nelineāro kropļojumu mērīšana mani pilnīgi neinteresē. Šim signālu ģeņģerim ir lemts daudz augstāks liktenis - piedalīties zaudēto Teslas energosistēmu atjaunošanā. U know - V.A.R. & stuff.
      • ha, skaidrs, enerģētika tātad, bet I don't know. kas tas ir?

        par čiriku, ja kāds atdod, jā, bet vēl labāk, ja nokrīt (labi iepakots) no debesīm :P zažraļis vi :)
        • Tur jau tā lieta, ka "don't know". Nobody knows. Citiem vārdiem sakot, vēsturiskajam iznākumam trīs vīru - Edisona, J.P.Morgana un Teslas starpā bija jābūt savādākam un rezultātā mūsdienās uzdotdot jautājumu 'kas ir elektrības skaitītājs', visiem būtu neziņā tikai jārausta pleci..

          Anyway. Spriežot pēc tā, cik tam vīram, kas Latgalītē tirgo mērinstrumentus, viņu ir, saražots ir vairāk kā vajadzīgs brālīgajām 'padomju republikām' un ikreiz, kad kāds izvēlas neko nesaprast no elektronikas industrijas, atbrīvojas kāds mēraparāts.. Vinnijs Pūks teiktu: "Rādās, ka būs lietus... mēraparātu lietus". Kaut kur taču visi tie lērumi, kas šeit bija zinātniskajos institūtos, ir, ne?
  • šim diezgan lieli kropļojumi sinusam, ja grib mērīt nelineāros.
Powered by Sviesta Ciba