Pilota memuāri.

Tas mirklis, kad neapzināti astē vilktās sajūtas apziņā kļūst īstas.

Tas mirklis, kad neapzināti astē vilktās sajūtas apziņā kļūst īstas.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šis ir tas scenārijs, kas gadiem mums vilcies līdzi.

[...]Tas ir, vecāki uzskata, ka bērna dzīvē jāīstenojas VECĀKU sapņiem, jārealizējas VECĀKU plāniem. [..]But, well - FCK, no. [...]
  • Interesanti, ka mani vecāki ļoti gribēja, lai pabeidzu mūzikas skolu un augstskolu, bet ne vienu, ne otru tā arī līdz galam neesmu pabeigusi. Es gan neesmu pārliecināta, ka tur atrados tikai viņu spiediena dēļ, bet tāpat ir, par ko aizdomāties.
  • Man šķiet, ka es par šo pašu tematiku kaut kad sūdzējos gadu vai divus atpakaļ še pat klabē. Vārdi citi, doma tā pati.
  • Tētis no brāļa spieda ārā nez ko. Bija tas lielais potenciāls, perfektā redzes atmiņa un tamlīdzīgi. Viņš gaidīja, ka nu būs superzvaigzne. Zini jau to visu stāstu - nesagaidīja. Otrā grāvī iekrita, burtiski atteicās no dēla.
    Un tad es. Pēc 12 gadiem vīrietim-tēvam 38 gadu vecumā pieleca, ka bērns ir dāvana kā tāda. Bez nosacījumiem, bez ekspektācijām, bez pārmetumiem, bez nepiepildīto sapņu uzspiešanas. Fantastisks tāds, kāds ir.
    Es vēlētos, kaut visiem vecākiem nebūtu vajadzīgs pirmais bērns, lai novērtētu otro/ trešo/ceturto. Lai sanāktu ar pirmo reizi.
Powered by Sviesta Ciba