Pilota memuāri.

Sakam ardievas pēdējai no R12 Dvina raķešbāzēm - Galgauskas pagastā.

Sakam ardievas pēdējai no R12 Dvina raķešbāzēm - Galgauskas pagastā.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://www.tvnet.lv/zinas/regionos/646371-gulbenes_novada_demontes_kadreizejo_kodolrakesu_bazi/gallery/28716/?gallery_image=4
  • Mhm, bet nu nav variantu, tā degradētā teritorija ir jāsakārto un vēlams pirms kāds tur ir kaut kur iemaucies iekšā un tur arī palicis (lai gan nebrīnītos, ja tādi atrastos un ne viens vien). Pagājušgad ievērtēju to pasākumu no ārpuses, nu un štrunts ar tām četrām lielajām akām, tās nepamanīt grūti, bet tur ir pilna zeme arī ar visādiem mazākiem caurumiem, kuru dziļums ir virs komfortablā. :D
    • Kaut kur Vaiņodes pusē senāk eksplōreri tā arī ņēma un noslīka - viens vientuļnieks bija iedomājies laisties šahtā ar nirēja aprīkojumu laikam, kaut kāds feils notika, un viens pats vairs no tādas applūdušas šahtas tikt ārā nevar - nav pat aiz kā. Tā, ka diemžēl jā, tas viss ir jānojauc un jāpārstrādā šķembās un lūžņos, citādi nevar.
    • Ā, un tad bija ģēniji, kas komentāros čīkstēja, ka kāpēc nevar tā, kā Lietuvā, atjaunot, padarīt par tūrisma objektu, un kārtējo reizi šķiet, ka nav pat apskatījušies, kur ir Galgauska un kādā stāvoklī objekts, proti, ka sovjeticus laikos bāzē nepārtraukti rukāja sūkņi lai atsūknētu gruntsūdeņus (štrunts par hidroizolāciju), un ka tas objektam arī dīkstāvē esot tāpat būtu jādara un izmaksātu droši vien vairāk, nekā ienestu.

      Vienvārdsakot: Eh.
      • Tas par ko es sacepos ir tas ka kāds viņiem par to maksās "Demontāžas līguma summa ir 189 906 eiro."
        Lūk ko viņi paši saka par objekta gabarītiem- "Principā tā ir desmitstāvīga grandioza ēka zem zemes, sadalīta vairākos līmeņos, būvēta no ļoti izturīga betona», Un šeit es kliedzu bulšit! tas objekts ir 2/3 metāla armatūra un 1/3 laba cementa, un ziniet tā nav sīka tieviņa armatūriņa, tā ir vismaz 5cm diametra. Respektīvi jums ir 10 stāvu metāla māja, ko nodot lūžņos
        Un viņiem vēl maksā par tā objekta nojaukšanu.
        • Biji pieteicies nojaukt bez maksas un zaudēji iepirkumā vai kā?
        • Tev šķiet, ka 189k par nojaukšanu ir daudz?
          Metālam šobrīd (kopš Liepājas Metalurga) cenas ir zemē.
          • Drīzāk nevis "kopš Metalurga" cenas ir zemē, bet Metalurgs ir zemē [ne tikai, bet arī] cenu dēļ. Jau kaut kādus n-tos gadus lūžņu cenas ir nekādas, jo ir pārprodukcija vismaz Eiropā noteikti.

            Bet te nav vērts iedziļināties tālāk. Gan jau bija iepirkums, un ja varēja piedāvāt lētāk, tad to vajadzēja darīt. Pie tam tā demontāža puslīdz droši nozīmē nevis izlauzt ārā armatūru un atstāt tur vairākas milzu bedres, bet to teritoriju atstāt kaut cik civilizētu un drošu, kas viss arī ir izmaksas.

            Pie tam gan jau viss, kas tur bija čilliņā ar autogēnu nogriežams, ir sen jau nogriezts, aizvests un pārstrādāts. :D
            • Un nodzerts, protams. :))
              • "nodzers, protams". Hihihihihi. :D
                Taisnība, taisnība! Pēc tam gan jau arī autogēnus pārdeva un nodzēra.
                Bet doma pilnīgi pareiza - teritorijas sakopšana noteikti nebeidzas ar armatūras izlaušanu un aizvešanu. Visa kompleksa vieta jāsakopj, jāizlīdzina, jāpadara videi un cilvēkiem absolūti nekaitīga.

Powered by Sviesta Ciba