Pilota memuāri.

Par atbrīvotājiem.

Par atbrīvotājiem.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā tas gadījies, kā nē - nu nākas remontēt dzīvokli mājā, kas nupat nosvinējusi 100 gadu jubileju un celta vēl "vāclaikā". Augstie griesti, masīvas durvis, par dzīvokļa kādreizējo greznību liecina neskaitāmās istabas, vienā no kurām nākas restaurēt griestus.
Aiz griestu balsināmā kaļķa un vecu avīžu kārtas, kas kopā ar apskādēto druvju vērtni liecina par aizgājušajiem komunālo dzīvokļu laikiem, atklājas grezni apļi un elipses tieši tur, kur vajadzēja būt dekoratīvajiem elementiem. 2 no četriem "kvadrātiņiem", par kuru f-ju varu tikai minēt, vēl ir saglabājušies.

Dilemma šobrīd - ko darīt ar to, kas atklājies? Sākotnēji gribējās iezīmēt vismaz kontūras tam, kas bijis. Doma par precīzu visa uzmērīšanu, pārnešanu uz Adobe Illustrator / CorelDraw un tad kā šablona projicēšanu ar projektoru uz nošpaktelētiem un nokrāsotiem griestiem. Taču tas ir nenormāls čakars un es neesmu restaurators, dzīvoklis nav mans. Ir tikai cieņa pret vēsturi un nicinājums pret tiem, kas atnākot esot kājas mazgājuši podā.
Tagad apsveru iespēju vienkārši dokumentēt visu, nofotografēt, uzmērīt un kā "pievienoto dokumentu" padot pa ķēdīti tālāk, ja nu kādam galā uzradīsies interese visu restaurēt īstajā izskatā.


Bet vispār stāsts bija par atbrīvotājiem. Kā un ko viņi atbrīvoja [no dzīvokļiem], un ko ar tiem iesāka tālāk, varat secināt paši:




Tāpēc es neticu nevienai kripatai propogandas. Jo griesti aiz kaļķa kārtas atklāj īsto vēsturi & īsto patiesību. Āmen.
Powered by Sviesta Ciba