Stopwatch hearts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi
> Pajautā man.

Marts 27., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:08
Kad esmu iesniedzis pieteikumu kādā ārzemiskā padarīšanā, kurā ir konkurss un sacensība, un kad padarīšanas organizatori atraksta atbildi, bieži vien izdodas atbildi noprast pat bez konkrētā teikuma atrašanas vēstulē.

Noraidījuma vēstulēm ir pāris stabili indikatori:
1) Sākas ar pateicību par piedalīšanos
2) Tiek norādīts uz lielu konkurējošo pieteikumu skaitu, kam būtu jādarbojas kā mierinājumam

Pēc tam kaut kur parasti seko konkrētais teikums: soz, bet šoreiz nē.

Šodien saņēmu e-pastu, kurš pēc struktūras ļoti atgādināja noraidījuma epastu, tāpēc, ieraugot vēstulē frāzi "We are pleased to invite you to..", biju drīzāk pārsteigts nekā priecīgs (un kas tur vispār ko priecāties, ka jāstrādā vēl vairāk). Vai nu es nemāku lasīt apstiprinājuma vēstules, vai arī viņi tās nemāk rakstīt.

(3 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]barbala
Date:27. Marts 2023 - 19:53
(Link)
šitie ir kaut kādi kooodi, jā. domājams, bez tās obligātās pieklājības labirinta lasītājs nesajutīs notikuma prominenci un izrietoši, savu svarīgumu?

Līdztekus/vienlaikus mani nebeidz izbrīnīt un priecēt arī solīdo valsts iestāžu protokols: pat tīri neformāli koleģiālās attiecībās obligāta ir ne vien ciešamā kārta, bet vēlams sākt ar "atsaucoties uz Lielākā Priekšnieka Piecgades Sapulcē teikto, sūtu tev šitotesūdu un aicinu uz *(...).
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:27. Marts 2023 - 20:41
(Link)
Ir arī familiāri pretējā pieeja, kad kāds svešinieks, kam no manis kaut ko vajag, sāk ar "Dear vārds (if I may)". Nēnu, meijo vesels, iebildumu man parasti nav, bet, ja arī būtu, e-pasta formātā grūtāk uztaustīt, kā savu iespējamo nepatiku vieglītēm signalizēt.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:27. Marts 2023 - 20:43
(Link)
Jāatzīst, es arī lasītu tieši tāpat :D

> Go to Top
Sviesta Ciba