May 2024   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Posted on 2008.09.24 at 22:27
laikam jau kautkāda epidēmija.
cilvēki juk prātā, bet man vienkārši no tā ir slikta dūša.

visi aptrakuši ar vienu vienīgu domu - IZDARĪT KAUTKO SVARĪGU!
būtu vienalga, ja vien viņi (the others) neplītos virsū ar jautājumu: "Un ko Tu esi izdarījis šajos trīsdesmit gados?! Kas Tev ir?"
Ieplešu acis un atbildu, ka man ir vairāk kā jebkad būtu spējis vēlēties, ka esmu laimīgs savā esībā!
Bet viņi nesaprot. Pēta mani un rausta plecus. Jo viņi nesaprot kā var justies laimīgs izdilušos džinsos, netīrās kedās... nedz džipa, nedz mājas jūras krastā, nedz noguldījumu bankās...

Comments:


...
[info]bebriicz at 2008-09-25 01:54 (Link)
Danu, pašļi dirst! Priekā!:) Man Brenguļu als, ceru, ka līdzēs aizsmakušajam kaklam, lai gan joprojām izpīkstēt nevaru:)
filantrops
[info]filantrops at 2008-09-25 02:22 (Link)
Savā ziņā tas ir tas, ko es nesu savā filozofijā. Cilvēki ir ļoti ieciklējušies uz patiesībā mazsvarīgām lietām - lielāku māju, platāku mašīnu, pupaināku sievu, dziļāku naudas kuli. Bet aizmirst jutekliskumu, no mantiskiem aizspriedumiem brīvu baudu, spēju priecāties par to, kas nemaksā dārgi un nav prestižs kādā noteiktā sabiedrības daļā.
[info]blue at 2008-09-25 07:07 (Link)
parādi,pierādi..
[info]pojebootins at 2008-09-25 09:40 (Link)
Ja Tev nav ko zaudēt, Tu esi bagātākais cilvēks pasaulē :D
filantrops
[info]filantrops at 2008-09-25 12:38 (Link)
Arī tuvu taisnībai, taču nevajag tiekties uz to, lai nebūtu, ko zaudēt - jo tas nozīmē jau ātrāk zaudēt visu. Vienkārši jāsaprot, ka ne jau tas ir svarīgākais, ko var iegūt materiāli.
(Anonymous) at 2008-09-25 12:22 (Link)
Jā, nu protams, vai nu džipi un noguldījumi bankās vai izdiluši džinsi un netīras kedas. Tikai melns un balts.
Kaut kāds mērķis ir vajadzīgs. Tas ir ielikts cilvēka dabā un pieaugot tas notiek pilnīgi dabīgi (protams, nepieciešama arī zināma garīga piepūle no paša cilvēka puses). Cik ilgi Tu priecāsies par puķītēm, 18gadīgām meitenītēm un tml. skaistumiņiem? Pienāk mirklis, kad, ja neko citu, tad šīs pašas puķītes gribi stādīt un kopt, lai to ir vairāk, meitenītes gribi izaudzināt par sievietēm un apprecēt. Tā saucas pieauguša attieksme. Ja tā nav, tad, piedod, Tava attīstība ir apstājusies.
Šī pieaugšana ir dabīgs process, tā ir ielikta no dabas un notiek pašā cilvēkā. Ne velti senajām ciltīm ir īpaši iniciācijas rituāli, lai atvieglinātu šo pāreju no puikas vīrieša kārtā.
Ja šis process aizkavējas, sākas morālas un garīgas sāpes, jo Tava dvēsele, Tavi instinkti un Tavs "es" grib izaugt, bet kaut kas tam traucē. Tās var būt bērnības traumas, varbūt kādi citi faktori, bet tas arī var būt pats cilvēks, kurš lieto psihi izmainošas vielas, kuras, radot viltus realitāti un ilūzijas, ļauj palikt vienā attīstības līmenī un nepieaugt. Alkoholu, narkotikas...
Problēma ir tāda, ka šīs vielas bojā veselību. Un, jo vairāk laika paiet, jo lielākas ir garīgās sāpes, kas būs jāpārcieš, lai tomēr pieaugtu.
Tēlaini runājot, tu joprojām sēdi savā čaulā, izliecies, ka pasauli apkārt neredzi un nepievērs uzmanību, ka šī čaula spiež, ka tā ir par mazu, ka Tavs ķermenis un gars grib atbrīvoties, nomest vecās zvīņas un pāriet nākamajā līmenī. Kā Tu domā, kas tad ir tās sliktās sajūtas, depresija, skaidrā dzīve, par ko Tu dažreiz ar nicinājumu raksti skaidrajos brīžos, kad nedzer? Tās ir Tavas aizkavētās attīstības sekas, tā ir tava būtība, tavs "Es", kas Tevis paša vainas dēļ nespēj nomest sen traucējošo čaulu un tādējādi cieš. Un Tu to atkal un atkal apmāni, lejot sevī iekšā alkoholu, izvēlies iluzoro pasauli, kuru neesi radījis Tu pats un tie spēki, kas Tevī dus, bet spirta brūzis.
Tādi gadījumi ir simtiem un es Tev varu pastāstīt, kā tie beidzas - cilvēks šajā nenomestajā čaulā tā arī sapūst, izmirkst alkoholā un no viņa paliek pāri tikai ēna, pāraudzis zīdainis, tikai vāja nojausma, kas šis cilvēks varēja būt, ja nedzertu.
Previous Entry  Next Entry