- [entries|archive|friends|userinfo]
adinkra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 24th, 2021|12:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Noskatiijos Riga Rooftops. Man ir daliitas juutas un veel taadas neskaidras sajuutinjas. Tipa skaudiibinja? Ne gluzhi. Es daudzkur augshaa esmu bijusi, arii vietaas, kur nekaadi nevar slepus ielaviities. Un no publicitaates vairos kaa velns no krusta.
Jaunieshi liekas sapraatiigi, un izklaide ir izklaide, tur nav taadu likumu kaa straadaajot augstumaa. Bet. Neatkariigi no kaapeec cilveeks to dara, seedeet uz malas un shuupot kaajas, manupraat, ir ziimeeshanaas. Gjau neviens no vinjiem nepaziist kaadu, kursh buutu kritis vairaakus staavus. Varbuut paziist, nav pat svariigi. Beigu beigaas, gribas jau arii drusku paziimeeties.
Straadaat gan negribeetu ar kaadu, kursh nevajadziigi riskee vnk taapeec, ka var un nav bail. Taapat ir gana daudz neizbeegama riska.
Mozh es vnk juutu mostamies to ieksheejo moralizeetaaju, kas man ne visai patiik. Vecums, ko padariisi. Taa jau forshi, ka ir mums savi "ekstremaalji", sevishkji, ja neviens no vinjiem man nav ne rads ne draugs, domaajams.
Iisaak, es nesaku- malachi, es saku- kruta.

Filma gan nekas iipashs, labaak noskatieties Jumtu cilvēks ar Ēriku Ruģēnu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 24th, 2021 - 01:25 pm
(Link)
ō, paldies, lieliski!
es taču laikam Jumta cilvēku nemaz nebiju redzējis. (laimīgais)
izrādās, ir trubā
kādā 4. un 5. klasē bijām klasesbiedri un čomi. bet nu viņam dikti grūši gāja ar mūsu „kommūnistisko vecmeitu” skolu. drīzāk gan otrādi – skolai ar viņu ;) un Ēriks pārcēlās uz kādu citu. bet atmiņas atstāja neizdzēšamas ar to savu nesatricināmo mieru, kādā viņš lika nikolaju uz sistēmu.
From:[info]adinkra
Date:December 24th, 2021 - 03:16 pm
(Link)
Rekaa. Man arii atminjas neizdzeeshamas, daudz no vinja iemaaciijos.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:December 25th, 2021 - 10:19 am
(Link)
Tas ir forši, ka daži māk vēl atrast vietas, kur nav tās smagās kvadrātveida slēdzenes pie lūkām, es domāju, ka tas ir tīrs azarts drīzāk, papildus priekam "izvēdināt galvu" vai nofotogrāfēt no neredzētas perspektīvas(viņiem Instagram smukas bildes) kaut ko. :) Viens no maniem pēdējiem "ohh, te nav tāā slēdzene" atradumiem pirms kādiem pieciem vai sešiem gadiem bija dzīvokļu ēkas jumts gandrīz pretī Dailes teātrim. Kkādi zemāki jumti pēc tam provincēs staigāti, bet bez detaļu pilniem skatiem.
Legāli jau var viss kaut kur tikt (garlaikoti NĪ speci var uzlaist jaunbūvēs uz jumta, ja laipni palūdz), kabeļmeistari arī (viņiem netraucē, ja uztrāpa kad darbs jau pabeigts un paši pēc tam smēķē uz jumta kombinezonos,lol). Tad vēl, ja atver veselas industriālā tipa ēkas priekš mākslas izstādēm, nereti jumts ir pieejams, miera iela 58a tā bija pirms ievācās teātris.