- [entries|archive|friends|userinfo]
adinkra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 8th, 2017|09:43 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:July 8th, 2017 - 05:34 pm
(Link)
Tā kā man neviens neatbild, ķēros pie izpētes. Kvotas ir, piemēram, tādās valstīs kā Burundi vai Afganistāna.
Kaut kā šaubos, ka tas STRĀDĀ, jo man liekas, ka tās ir valstis, kur nestrādā praktiski nekas, vēl ļoti tāls ceļš līdz kaut kādai elementārai cilvēktiesību izpratnei, labklājībai un visam pārējam. Kvotas viņiem varbūt arī kaut kur uz papīra ir, bet viņiem ar visām kvotām aizvien vēl ir arī visšausmīgākā dzimumu nevienlīdzība, aizspriedumi, nabadzība, vienā valstī (Burundi) zeļ un plaukst sieviešu ģenitāliju mutilācija, otrā (afganistāna) meiteņu izprecināšana bērna vecumā, piespiedu laulības un goda slepkavības.
Ar to es gribu teikt, ka kvotas varbūt izskatās skaisti ekseļu ailēs, bet realitātē tām ietkemes uz sabiedrības attīstību un sieviešu patieso situāciju nav.
Tāpat kā nekādas kvotas neaizskars tās Latvijas sievietes, kas uzaugušas zaņķī, ieprecējušās zaņķī un audzina bērnus zaņķī un, ja nepaveicas, nomirst zaņķī no pārdozēšanas ar vienu bērnu zem sirds, bet vienu mirušu pagultē, kā pavisam notika tepat netālu Dobelē.
Tieši šī Dobeles čigānmeitene ir dzīvs pierādījums visam tam, kas ir sapuvis Latvijas dzimumlīdztiesības vidē, ilustrācija visām tām smagajām sociālajām problēmām, kas daļai sieviešu liedz realizēt savu potenciālu, bet būsimgodīgi, ne smalkas konferences, ne zīni, ne stand up šovi, ne kvotas pilnīgi nekādā veidā neuzlabos šo sieviešu stāvokli.
[User Picture]
From:[info]kokezis
Date:July 8th, 2017 - 06:11 pm
(Link)
Uzskates matreaals dokumntaals no viena rezhisora, pirmais par Vechiem blje,http://www.imdb.com/title/tt0478331/ otrs par Baabaam bljin, http://www.imdb.com/title/tt1327628/?ref_=nm_knf_i1
From:(Anonymous)
Date:July 8th, 2017 - 06:16 pm
(Link)
Paldies par linkiem. Par šo režisoru nezināju. Paldies!