¤ vΔp∅ur †rΔil ¤ - [entries|archive|friends|userinfo]
kiceksusurs no murrdōras

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 15th, 2023|04:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tie kas tēmā, noklausās liturgy 93696
Es nevaru saprast,. Nevaru noklausīties visu vienā piegājienā, bet nevaru arī neklausīties. Baigi intense.
Strukturāli un kanoniski, harmoniski tur viss ir pareizi, bet..es nez, vai tas ir dēļ tiem intensīvi psihajiem asajiem pirkstiem kas to klausotiers sagrābj, un ir nogurdinoši, vai kas.
Pārāk daudz, pārāk intensīvi. Kā cilvēki, pie kuriem tā vien velk, bet atstāj tevi sagurušu un iztukšotu.
Vobšem makšķerēju citus viedokļus, jo nevaru neklausīties, bet ir arī grūti klausīties.
LinkLeave a comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:December 15th, 2023 - 04:31 pm
(Link)
Meh, Liturgy vienmēr ir bijuši pārāk tehniski un samāksloti pozeri, pārāk anestezēti un amerikāniski, lai varētu pretendēt uz vietu BM slavas panteonā. Solista un vadītāja "dzimuma maiņa" arī ir uzskatāma liecība visa projekta feikumam. Ja gribi labu jaunu organiska BM mērauklu, pēc kā vērtēt žanrā notiekošo, klausies https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mis%C3%BEyrming
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 15th, 2023 - 04:53 pm
(Link)
.-es sāšu laikam ar augštrīpas piezīmi, ja redzi kautkur čali misķthirminga kreklā, it's probanly me.
a par liturgy, par dzimumiem un to visu nesekoju un nedodu sūdu, ne zinu ko liturgy runā.
temats par to, kā diskriminēt bandas dēļ viņu uzskatiem ir tēma, ko var murmināt visu vakaru pie bāra letes. Tur var sākt arī pie saknēm, ar meihemiem un burzumiem. Mēs tagad kankelosim to scēnu jo viņi bij/ir racist motherfuckers? emm, es nē. es klausos mūziku, tāpat, kā skatos gleznas.
Tur ir tā debilā laicīgā konteksta šķautne, kas baro visādus mākslas diskutatorus. Bet tas ir ok, ja vien kāds ir atvērts diskusijai, nevis iestājas par šo vai to, sadzinis ragus nagus zemē, spītīgi uzstājot ka tā un tā, un nedzird ko saka.

Pasaulei nav pareizā atrisinājuma. Godzilla does not care. Process ir tas.
From:(Anonymous)
Date:December 15th, 2023 - 09:51 pm
(Link)
Tu nesaproti. BM klausās tieši tāpēc, ka tas ir vienīgais eksplicīti idejiskais un ideoloģiskais rokmūzikas/metāla žanrs, kurš mūzika, skaņa pārklājas ar noteiktu ētosu un pasaules uztveres veidu. Agrīno norvēģu BM TIEŠI TĀPĒC ir tik kanoniski svarīgs visam žanram, jo tā pirmsācēji un autoritātes IR "racist motherfuckers". Ja tu neesi "racist motherfucker", tad ir tiešām grūti saprast, ko tu dari BM žanrā, vai klausoties to. Iespējams, šādiem mērķis ir tikai tīri estētisks un mirklīgs baudījums, dopamīna deva, un šādā griezumā klausīties BM būtu tiešām gejiski. BM klausās, lai ar zibensbultām, kaosa maģiju un ledusaukstu elpu nokautu šo sapuvušo deģenerātu laikmetu, nevis, lai balstītu tā smirdīgo līķi. BM ir pilnībā par pasaules pareizo atrisinājumu. Citādāk vari klausīties geju deathmetālu, vai, vēl ļaunāk, kaut kādus hc pankus.
From:(Anonymous)
Date:December 16th, 2023 - 10:09 am
(Link)
Atkal Krišjānis mēģina ieskatīt bm ideālismu, "pareizo pasaules atrisinājumu", kur patiesībā ir tikai mizantropija. Labējie nazi mizantropi, kreisie trans mizantropi same shit. Bm ir naids. Naids pret cilvēkiem un Dievu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:December 16th, 2023 - 10:29 am
(Link)
Wait, tas ir Krišjānis? :D

Kā tieši sparīga būšana Jēzus fanu klubā ir savietojama ar slienāšanos ap pagānu dievu apledojušajiem pimpjiem norvēģu meža biezoknī un simpatizēšanu baznīcu dedzinātājiem? Estētikas līmenī es to vēl saprastu, sure, bet "ētosa un pasaules uztveres veida"...
From:(Anonymous)
Date:December 16th, 2023 - 11:04 am
(Link)
Droši vien tas ir darbiņš (ne pārāk sarežģīts) kādam psihoanalītiķim.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:December 16th, 2023 - 01:10 pm
(Link)
Viens ir pagānu dievu. In it's purest form sātans tur ir pa labi un pa kreisi. (Mūsdienās kristietības heitošana gan ir drusku noiets etaps, ja vien tu neesi no kaut kādas Polijas, vai cita rural pasaules nostūra.)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:December 16th, 2023 - 01:12 pm
(Link)
Polija taču sastāv no bezmaz vieniem vienīgiem katoļiem (not that I mind), kur tur heito kristietību?
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:December 16th, 2023 - 01:26 pm
(Link)
Es negribu izlikties par ģeopolitikas ekspertu, bet ne visa Polija ir Bielostoka. Polijā ir gandrīz divas dažādas valstis ar liberālajām Varšavām, Gdaņskām un Poznaņām. Tusks, starp citu, tikko kļuva par premjeru, vai kas tāds. Bet attiecīgi šīs iekšējās spriedzes dēļ mums joporjām ir Behemoth, kas turpina taisīt zaimjojošus video, un vispār citādi būt vietējo katoļu bubulis. Skandināvijā, es pieņemu, cilvēki ir drusku noguruši no apgrieztiem krustiem, un visādi žanra pamatlicēji jau sen miksē iekšā "kaut kādus hc pankus" savā mūzikā.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:December 16th, 2023 - 01:27 pm
(Link)
Fair enough
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:December 16th, 2023 - 02:00 pm
(Link)
Starp citu, tas pats Baķuška ir no Austrumpolijas, un viņiem bīfs galīgi nav ar katoļu baznīcu, bet gan ar pareizticīgajiem. Tanī galā ir zināmi Latgales vaibi. Vēl tur šad tad mēdz nodedzināt kādu mošeju, un tās tur ir parādījušās galīgi ne mūsdienu globalizācijas rezultātā.

Tas gan viss, protams, neatceļ katoļu dominanci reliģiskajā griezumā. Tāpat kā budismu... tajā siltajā austrumu pasaules galā.
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 16th, 2023 - 02:12 pm
(Link)
par budismu - ir viegli būt pohuj, ja ir silti. (tas nievājoši vienkāršotā skatījumā, just pulling their leg. man besī budisti)

a par katoļu/pareizticīgo ķildu - no tā ir nācis daudz mākslas vēsturiski, tieši no tās sāncensības. Kaut vispār katoļi un pareizticīgie ir sātanisti(ne pasaku pasaules charactera izpratnē, bet kā zaimotāji), krāšņo un izvirst dieviņam acīs skatoties, un vēl to svin ar savām pārmērībām.
From:(Anonymous)
Date:December 16th, 2023 - 08:31 pm
(Link)
Ak jā, patiešām, Krišjāņa piesauktajam mūsdienu black metal satura un formas etalonam un pancisma pretpolam Fenrizam burtiski ir dziesmas 'hiking metal punks' utt. Es ceru, viņš saprot, ka vēlīnais Darkthrone ir visumā gaumīgs daļēji humoristisks projekts.
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 16th, 2023 - 09:05 pm
(Link)
Un nez kā pjūristi kanonisti sadzīvo ar faktu, ka vienas ietekmīgas bm grupas dalībnieks ir openly gay.
From:(Anonymous)
Date:December 16th, 2023 - 09:35 pm
(Link)
Homoseksuālisms ir sātanisma kanonā 100%
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 16th, 2023 - 02:02 pm
(Link)
Mjā nu ideālisms un stringra sekošana iedomātam kanonam darbojas tikai akadēmiskās prāta fizkultūrās.
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 15th, 2023 - 04:56 pm
(Link)
par tehnisko dročīšanu es tev pilnībā piekrītu.
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:December 15th, 2023 - 04:59 pm
(Link)
bet tikpat labi var piepisties Shellac/BigBlack, kas ir lekcija rokmūzikā.
From:(Anonymous)
Date:December 15th, 2023 - 09:57 pm
(Link)
Shellac utml klausās pārsvarā tikai technē dēļ un lai gūtu sajūtu "wow, interesanti, šo es negaidīju, kā džeki to paveica?" Tas nav nosodāmi, citādāk varētu mest ārā džezu un vienu daļu klasiskās mūzikas. Taču BM latiņa jau no iesākuma ir daudz augstāka. Ir gan viens džeks, kurš veiksmīgi mēro šauro ceļu starp technē un ētosu/ideoloģiju/vēstījumu. Tas ir Fenrizs/Darkthrone. Viņam forma IR saturs. Taču viņš ir rets izņēmums, un arī šajā gadījumā bieži gribētos, lai vairāk domas, nevis tikai "just for the kicks", kas ir egocentriska narcisma paveids. Māksla ir dievu dāvana cilvēcei, nevis publiska pašapmierināšanās.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:December 15th, 2023 - 07:16 pm
(Link)
Oh, wow, it's a lot to take in. Pilnīgi aizgāju paklausīties, vai man Svartediket joprojām šķiet ok.

Es apstājos pirmās... otrās dziesmas vidū, un jāsaka, ka manai gaumei būs drusku par konceptuālu. Man gan arī Igorrr ir tā uz robežas, starp "omg, cik kruta" un "ir mazliet par neartikulētu".