¤ vΔp∅ur †rΔil ¤ - starfuckers inc. [entries|archive|friends|userinfo]
kiceksusurs no murrdōras

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

starfuckers inc. [May. 7th, 2014|03:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
NiN koncerts bija brīnišķīgs. Baidījos, ka būs drausmīgi daudz cilvēku un būs kaut kāds mega šovs. Bet paldies dievam nebija ne viens ne otrs. Taču viss bija tik ļoti pedantiski un perfekcioniski izdarīts, ka visu koncerta laiku man metās patīkama zosāda no tā vien ka nav kur piesieties.
Tai pat laikā nebija sajūtas, ka tiek 'tupa atspēlēts repertuārs'. Un runājot par gaismām gaismiņām šovu šoviņu, nekā grandioza un liela tur nebija, tieši pretēji, ar zemajām paneļgaismām tikai dažus metrus virs skatuves, tika panākta pusintīma omulīga istabas sajūta lielajā patukšajā arēnā. Koncerta beigās gaismas jau atradās ārpus skatuves skatītāju virzienā(liekas ka tai joslā starp skatuvi un žogu) un skatītāju telpa jau pavisam bija ievilkta skatuvē. Par dziesmām - nu ko tur teikt, Reznors. Bet to glitchīgo rhythmnoise'īgo interlūdi gan es negaidīju. Tā bija ļoti skaista, nu tā itkā paņemtu to sarūsejušo amatieramatnieka podu kas ir imminent/converter/u.c. materiāls un no tā meistars uztaisa izstādē liekamu mirdzošu priekšmetu. Vispār tas koncerts atgādināja tādu kā ekskursiju uz kādu džērman rūpnīcu - NiN gadu gaitā ir kļuvis par industriālās popmūzikas augstākās kvalitātes fabriku. Viss pēc ГОСТ'iem, taču dvēseles palicis maz. Bet man pohuj, nevar visu laiku klausīties tos kam ir 'pa īstam' un 'ir ko teikt', gribas arī redzēt līdz kādai perversai tehniskai ekscelencei var novest šo topiku.
Oj gandrīz aizmirsu pieminēt skaņu, man kā cilvēkam kuram skaņas faktūra nāk pirms aranžējuma, ļoti svarīgi ir lai skanētu ideāli.(nu izņemot lo-fi diy un visādus vemjošus pankus, kur skaņa-sūds piederas pie auduma, un tā ir viņu skaņas faktūra). Šis koncerts bija vislabāk apskaņotais koncerts uz kuru esmu bijis latvijā, un iespējams arī ārzemēs. Visu varēja dzirdēt un nekādi artefakti neparādijās ne zemajās joslās, ne augšās. Saglabājot spiedienu.
Un jā, deviņdesmitajos es nebūtu aizgājis uz šādu koncertu. Mazāk tā dēļ ka naudas nebūtu, vairāk tā ka uzskatīju ka visi cilvēki kuri labprātīgi iet uz vietām kur daudz cilvēki un satiek citus cilvēkus ir lohi.(jo īsts undergrounds nīst un cieš vienatnē)
Vakar pēc koncerta prasijās kāds properlīgāks āfter-sēdējiens, bet tikai daži uz to pavilkās un kaņepē mūzikas fōns bija graujoši degradējošs.


And now for something completely different - mana mīļākā Sabot dziesma
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:May 7th, 2014 - 03:24 pm
(Link)
sabot!111
es tagad sāku šaubīties savā stingrajā pārliecībā, ka mana mīļākā dziesma ir crackwalk
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:May 7th, 2014 - 03:30 pm
(Link)
Vienā dziesmā miķis čakarējās, bet kopējā fonā tā iederējās, ka varēja arī nepamanīt.
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:May 7th, 2014 - 03:32 pm
(Link)
Domā to brīdi kad sintezators pārgāja pāri vokālam?
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:May 7th, 2014 - 03:47 pm
(Link)
Es nezinu, kurš brīdis bija, kur sintezators pārgāja pāri vokālam, bet bija brīdis, kad viņš pat ik pa brīdim nedziedāja. Laikam "Closer" laikā.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 7th, 2014 - 08:16 pm
(Link)
jah, ļoti labi pateici, es domāju gandrīz identiski.