bakližāni ziemai. versija nr.2

Posted on 2010.08.18 at 00:31
man:: parasts
skan: Radža elš
Tags: ,
lieku burkās atlikušos baklažānus. atradu vēl foršāku recepti, nekā iepriekšējā.
jāpieraksta, lai nepazaudējas.

puskīlo burkāni - rīvēti
puskīlo sīpoli - sagriezti pusripās
puskīlo paprikas - sagriezta kubiciņos
puskīlo baklažāni - sagriezti kubikos
1 kīlo tomāti - sablenderēti (es tik novilku viņiem ādu un sagraizīju gabalos)
1 litrs pupiņas - vārītas (tā mērvienība mani mazliet samulsināja, bet es pielobīju litra ķomzeli ar svaigām pupiņām, novārīju un ir labi)

saber visas sastāvdaļas katlā, samaisa, pārlej ar 250 g eļļas, pieber 2 ēdk. cukurs (nez, man par saldu likās, beigās dabūju tējkaroti citronskābes piešaut) un sāli pēc garšas.
es no sevis šo recepti vēl papildināju ar krietnu sauju kapātu ķiploku un brangu zaļumu bunti (baziliks, pētersīlis, timiāns, raudene, dilles), kā arī ar diviem maziem čilī pipariņiem (šoreiz griezu ar rokām viņiem klāt neskaroties)

visu šito vāra/sautē katlā bez vāka apmēram stundu.
pilda burkās, nes pagrabā un gaida ziemu.
rezultāts ir ļoti, ļoti, ļoti garšīgs.



p.s. baigi kruti, ka viss izņemot baklažānus, eļļu, sāli, cukuru un citronskābi ir no pašu dārza.

Comments:


basta
[info]basta at 2010-08-18 05:47 (Saite)
mošk es rītu ar vakaru esmu sajaucis, bet tev par ko citu nevajadzēja tagad rakstīt?
*
[info]inese_tk at 2010-08-18 09:34 (Saite)
tip vajadzēja, bet tas viss vēl ir procesā. nav vēl skaidrības šajā jautājumā, jo tika sataisītas bildes ar kājām, kas tiks atrādītas spečukam, vot.
bettyboob
[info]san at 2010-08-18 09:16 (Saite)
tās burkas var nevārīt pēc tam? vienkārši sapilda, aiztaisa un gatavs?
*
[info]inese_tk at 2010-08-18 09:33 (Saite)
receptē bi teikts: pilda sterilizētās burkās. par karsēšanu nekas nebija.
nez, es šitādiem izstrādājumiem kad skrūvēju virsū vākus, pārleju ar plānu olīveļļas kārtiņu, tā man liekas drošāk - nu tad gaiss točna netiek klāt un nepelē un tā.
Previous Entry  Next Entry