|
[16. Jan 2016|12:13] |
Why (almost) everything you know about food is wrong - kā papildinājums manam iepriekšējam ierakstam par zinātni.
Uz novērojumiem balstītu pētījumu galvenais trūkums salīdzinājumā ar kontrolētiem gan ir nevis tas, ka they're a lot less precise and noisy, kā raksta žurnālists, bet nespēja noteikt kauzalitāti, jo vispārīgajā gadījumā novērot var tikai korelācijas, nevis cēloņsakarības - bildē iejaucas slēptie mainīgie. |
|
|
Comments: |
Visiem, kas vēlas diskutēt par dažādām diētām, vajadzētu iegaumēt, ka zinātniski ir pierādīts tikai sekojošais:
A healthy dietary pattern is higher in vegetables, fruits, whole grains, low- or non-fat dairy, seafood, legumes, and nuts; moderate in alcohol (among adults); lower in red and processed meats; and low in sugar-sweetened foods and drinks and refined grains.
Additional strong evidence shows that it is not necessary to eliminate food groups or conform to a single dietary pattern to achieve healthy dietary patterns. Rather, individuals can combine foods in a variety of flexible ways to achieve healthy dietary patterns, and these strategies should be tailored to meet the individual’s health needs, dietary preferences and cultural traditions.
Njā, kaut kā tā (man droši vien derētu ierobežot saldo produktu patēriņu no šī viedokļa). Interesanti tomēr būtu zināt, cik lielā mērā pat tik vispārīgas rekomendācijas der tikai "vidējam cilvēkam", un kādos gadījumos tās neko nedos specifiskas individuālas vielmaiņas dēļ?
Individuāli to ir gandrīz neiespējami pateikt, bet statistiski no saldumiem lielākā problēma ir liekais svars. Un otrajā vietā varētu būt ātrāka saslimšana ar diabētu.
| |