solis pretī izaicinājumam -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 25., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:41
Gribu taisīt zupu. Nekad to neesmu darījusi.
Varat ieteikt kādu vienkāršu recepti iesācējai?
Tags:

(9 pogas jau mētājas | došu pogu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]uwa
Date:25. Marts 2008 - 17:05
(Link)
Es nepateicu, ka zupās neēdu kāpostus, sīpolus un skābenes.
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:25. Marts 2008 - 17:06
(Link)
nu tad jāvāra pienamakrōnzupa
vīpsna māk garšīgu pupiņu zupu vārīt, varētu pamācīties no viņas, bet nav cibā redzēta

man skābeņu zupa ļoti garšo:)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:25. Marts 2008 - 17:14
(Link)
noslēpusies viipsna.
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:25. Marts 2008 - 17:18
(Link)
Tomātu biezeņzupa

1 bundža mizotu tomātu
1 ķiploka daiviņa
1 ēd.k olīveļļas
baziliks vai pesto

Attaisi bundžu, ielej saturu ar visu sulu katliņā un liec uz uz uguns. Tikmēr nomizo ķiploku, mazliet sagriez, un viegli apcep eļļā, tā, lai paliek viegli dzeltens. Liec klāt tomātiem. Tad masa sāk vārīties, nogriež uguni un sablenderē. Lej šķīvjos un rotā ar pesto vai bazliku.


Variācijas

Var pievienot pustasīti ļoti stipra vistas buljona (pieņemu, ka pati viņu nevārīsi, tāpēc vari iztikt ar puskubiņu izšķīdinātu nelielā ūdens daudzumā)

Lieliska opcija ir krāsnī cepti ķiploki. Veselu ķiploku (visas daiviņas kopā) mazliet nogriež no augšas un liek krāsnī cepties, kamēr galiņi kļūst tumši. Tad ņem ārā, mazliet atdzesē, un izspiež mīksumu pie tomātiem. (Krāsnī ķiploki pārvērtīsies tādā kā biezenī).
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:25. Marts 2008 - 17:28
(Link)
Izklausās labi. Kaut kā bez blendera var iztikt?
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:25. Marts 2008 - 17:43
(Link)
nu, teorētiksi ir iespējams berzt caur sietu, bet tici man, tu to negribi darīt. nopērc blenderi, laba lieta.

varu parasto frikadeļu zupas recepti

maltā gaļa (var gan vistas, gan jaukto - lielopu un cūkgaļa 50/50) 250 g
1 ola
milti
sāls, pipari

dārzeņi (puķukāposti, kartupeļi, zaļie zirnīši, burkāni, viss, kas iet pie sirds)

Ielej katlā ūdeni (nezinu, cik ūdens, droši vien kādi litri 2) un liek uz uguns. Pa to laiku sataisa frikadeļu masu no maltās gaļas, olas un miltiem (miltus liek uz aci, vienkārši, lai gaļa nav pārāk šķidra), liek arī sāli un piparus. Kad ūdens jau ir uzvārījies, to drusku pasāla, ņem tējkarotīti un ar tās un savu veiklo pirkstiņu palīdzību veido frikadeles un uzreiz met ūdenī. Kad visa gaļa ūdenī, pavāra minūtes 3-5 un ņem ārā. Sagriež dārzeņus nelielos kubiņos un liek vārīties. Kad dārzeņi mīksti, zupa ir gatava. Lej šķīvojos, liek klāt frikadeles, rotā ar zaļumiem un krējumiņu.
From:[info]maruziine
Date:25. Marts 2008 - 18:21
(Link)
nenormāli laba un šausmīgi lēta un ļoti vienkārša un ātra ir frikadeļu zupīte sekojoša. -
iekš rimī un visādiem citādiem veikaliem ira miesnieka frikadeles. saldētas.(pie saldētiem produktiem galbājas tādš smukās četrkantīgās kastītēs)
tad nomizo trīs kartupeļus sagriezj kā zupai un sarīvē burkānu. to visu gāž iekša katlā ar bulijona kubiņiem (diviem)pavāra kādas 10 minūtes tos kartupeļus ar buļjonu un tad gāž tās aukstās frikadeles iekšā. kad kartupeli būs gatavas tad frikadeles ar būs savārījušas. ņam ņam ēd ar ko gribi. vecāsmātes iesaka zupiņu ēst ar maizīti! :) )

> Go to Top
Sviesta Ciba