|
Marts 25., 2008
aleja | 17:18 Tomātu biezeņzupa
1 bundža mizotu tomātu 1 ķiploka daiviņa 1 ēd.k olīveļļas baziliks vai pesto
Attaisi bundžu, ielej saturu ar visu sulu katliņā un liec uz uz uguns. Tikmēr nomizo ķiploku, mazliet sagriez, un viegli apcep eļļā, tā, lai paliek viegli dzeltens. Liec klāt tomātiem. Tad masa sāk vārīties, nogriež uguni un sablenderē. Lej šķīvjos un rotā ar pesto vai bazliku.
Variācijas
Var pievienot pustasīti ļoti stipra vistas buljona (pieņemu, ka pati viņu nevārīsi, tāpēc vari iztikt ar puskubiņu izšķīdinātu nelielā ūdens daudzumā)
Lieliska opcija ir krāsnī cepti ķiploki. Veselu ķiploku (visas daiviņas kopā) mazliet nogriež no augšas un liek krāsnī cepties, kamēr galiņi kļūst tumši. Tad ņem ārā, mazliet atdzesē, un izspiež mīksumu pie tomātiem. (Krāsnī ķiploki pārvērtīsies tādā kā biezenī).
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |