| pašam vienkārši tā pangasijas tēma diezgan tuva, jo bija tāds gadījums, kad strādāju pie žagara jaunajā restorānā par virtuves strādnieku. man tur bija gan pannas un grīdas jāmazgā, gan no pagraba ledusskapjiem jānes augšā visādus produktus. un reiz, kad atkal bija kāds rotari kluba mielasts un lielie galdi, gāja zeme ar debesīm kopā un baigākajā tempā tika viss gatavots svaigs, protams, kā jau tādās vietās, šefpavāre man stresā uzbrēca - atnes man no pagraba topinambūru! kas tas tāds par topinambūru, es savos 30 gados vēl nezināju, bet tās virtuves čāčas tur bija tik iedomīgas, ka satracinātā stāvoklī viņām pārjautāt, kas tas tāds par topinambūru, auglis, dzīvnieks vai dārzenis, neuzdrošinājos. tad nu aizgāju uz to pagrabu un iesprūdu tur pētot produktus ar izslēgšanas metodi. tā arī nesapratu. laikam ilgi biju tur domājis, jo pēc brīža lejā noskrēja izpūrusī ligita no aukstā galda un parādīja man, kas tad ir topinambūrs. kabačveidīgais, ja? esmu jau atkal gadiem ejot aizmirsis. tikpat labi tā varētu būt arī komēta. |