Pats par sevi -

27. Feb 2012

 wowow@22:34

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Ēdiens Briselē, kā jau vietā ar krietnu Francijas ietekmi, ir lielisks. Dietologi var nervozi pīpēt stūrī vai vienkārši iet dirst ar saviem padomiem. Reti kurš ierodas krogā pirms astoņiem, lielākais pieplūdums ir starp astoņiem un deviņiem vakarā. Reti kurš restorāna apmeklētājs pasūta mazāk par diviem ēdieniem (es vēl tādus neesmu redzējis), reti kurš pāris izdzer mazāk par pudeli vīna + kafiju un krogi pirmdienas vakarā ir pilni (varbūt tāpēc ka daudzi restorāni pirmdienās, nez kāpēc, nestrādā?). Protams, var jau būt (bet šaubos), ka mājās viņi ēd ap sešiem un pieticīgi un atturas no alkohola.

Manā rajonā (apm septiņu minūšu gājienā) ir daži tīri labi restorāni, daži krogi (vienā no viņiem sēdēja tikai melnīši, nesaņēmos ieiet). Bažas, ka tuvumā nav īsti vietas, kur paēst brokastis, viesnīcas piedāvātās par eur15 šķiet mazliet par dārgu (it kā jau līdz 100 eur dienā maksā Eiropa, tomēr sākumā visi izdevumi uz mani un Eiropa maksās tikai tad, kad viss būs padarīts).

P.S. Vienam ēst ir bišķi sūdīgi, pudele vīna šķiet par daudz (nē nu izdzertu, protams), savukārt glāzēs dabūjams ir tikai mājas vīns. Lai gan šoreiz bija labs, gan Merlot, gan vēl jo vairāk- mājas róse. Pīles kāja bija ļoti laba, savukārt "tatatā" vispār superīgs.

(14 raksta | ir doma)

Comments:

asteor / 27. Februāris 2012@22:52
kas ir "tatata"?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 27. Februāris 2012@22:56
tart ta tain (jeb kaut kā tā, bet izrunā tatatā) jeb vienkārši ābolu tortes gabals ar saldējumu,
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
asteor / 27. Februāris 2012@23:13
tarte à.... bet kas tas galaa vareetu but?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 27. Februāris 2012@23:16
http://whatscookingamerica.net/History/PieHistory/TarteTatin.htm
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
asteor / 27. Februāris 2012@23:28
ak jaa, taa ir laba!
(Reply to this) (Parent) (Link)
rasbainieks / 27. Februāris 2012@23:21
tatatē :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 27. Februāris 2012@23:33
Cik atceros Savojā (kur esmu bijis visbiežāk) tomēr saka tatatā nevis tatatē :)
(Reply to this) (Parent) (Link)
dejavu / 28. Februāris 2012@00:04
Es tev labprāt sastādītu ēšanas kompāniju :)
Man gan pašai rīt pēdējā diena Briselē.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 28. Februāris 2012@00:05
Nu tad rītvakar?
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 28. Februāris 2012@00:07
Ieskatoties pulkstenī gan nevar saprat kas ir rīt, kas šodien :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
dejavu / 28. Februāris 2012@00:53
jā nu rītvakar atvadas no kolēģiem un čemodānu kravāšana, bet varbūt, ka tomēr iespraucas pa vidam vēl kādas vakariņas

atsūti sms cikos esi brīvs no pienākumiem un kurā rajonā esi
numuriņš: 484 24 37 15

(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 28. Februāris 2012@01:17
Nē nu labi, atvadies no kolēģiem un krāmē koferus, vēl jau neesmu baigajā vienatnes izmisumā :)

Bet ja nu tev kolēģus negribas redzēt un koferus krāmēt, katram gadījumam aizbliezīšu sms (numuram priekšā +322?) , kad beigsies expertu welcome drink pārtijs (orientējoši ap pusastoņiem).
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
dejavu / 28. Februāris 2012@01:25

vajadzētu būt tikai +32 priekšā
(Reply to this) (Parent) (Link)
tviglis / 28. Februāris 2012@21:00
Īslaicīgu iebraucēju iespaidus par Briseli vienmēr ir tik interesanti dzirdēt (lasīt), uzreiz pilsēta liekas foršāka, svaigāka un smukāka. :) Kad pašam te jādzīvo, tad gan skats ir diezgan tāds... meh. Bet tā jau laikam visur.
(Reply to this) (Link)
blog counter