|
[24. Dec 2009|15:49] |
čīpais un lauzīgais [vibrafōni pūšamais instruments] sinatra was swinging, un aiz loga koka galotnē brūni un izkaltuši liepziedi viņam līdz ar pāris piciņām pārkusuša ledus kristāliem vietās. bet es pie palodzes lasu senza_panna un atceros those better days when the dreams ōlv'z came true. šodien tas velk tikai un vienīgi skolmeistariska garā pirksta kratīšanas nekurienes virzienā. bet pašam man tik ļoti grbas kļūt par to, kas es biju kādcitdien. pirms gada, pirms pieciem gadiem, pirms piecpadsmit gadiem un tā tālk, kaut vai līdz tam mājupnācienam no lielveikala imanta ar neilona auduma maisiņu rokā, no kura rēgojās apzilējušas vistas kājas ar gariem nagiem. Y!
tādēļ es uzaicinu dažus no jums, krējumu mīlošajiem brīvajiem vanagiem un bezdelīgām vienreiz apskatīties pēc kā izskatīties ir nopietns pienākums katrai īstai un nesačakarētai pastai, kas sevi tiecas uzdot par carbonaru un kuras gatavošanas prasmes uz vietām joprojām tiek pārmantotas no paaudzes paaudzē vismaz pusotru gadsimtu. nē, es nesaku, ka itāliešu kukņa ir tā labākā/izsmalcinātākā pasaulē, latviešu notiekti ir labāka (t.i., muldēt var daudz ko, bet par ko esi sirdī pārliecināts, tas patiesi arī nav skaļi jāsaka), tomēr ķerties pie tādiem smalkumiem, kā pīrāgi, cūkas cepetis ar šķovētiem kāpostiem un grūbu grūdeņa bez elementārām zināšanām parastu beisiku pagatavošanā ir stingri nosodāma apgrēcība.
kādas kundzītes izlasīte - 5 dažādos krogos ēstas pastas carbonaras
savukārt te - viena no piecām jau minētajām citā classificā (sk. pie nr.2) starp labākajām romas pastām vispār. |
|
|
Comments: |
ak! un es jau sapratu, ka nupat aicinās vienreiz īstu un nesačakarētu pastu pagaršot! :D
lai garšīgi svētki! :)
Kaut ko līdzīgu tai Da Felice a Testaccio ēdu pagājšvasar pie Romas paziņām, pie kuriem dzīvoju. Tiešām ekselenti. | |