Man pašai savas cigaretes - zinātājiem :) atkal praktiskas un kulināriskas dabas jautājums

About zinātājiem :) atkal praktiskas un kulināriskas dabas jautājums

Previous Entry zinātājiem :) atkal praktiskas un kulināriskas dabas jautājums22. Nov 2006 @ 22:08 Next Entry
Kā pareizi iepirkties Parīzē?

izskatās, ka mums te ir ekspertu pulks visai plašs tāpēc - kas te ir visgaršīgākais?
Ja godīgi, tad šobrīd esmu apguvusi tikai 2 tuvējos supermārketus un bulciņotavas...
šodien kādu laiciņu stāvēju un skatījos uz svaigām krevetēm un gliemjiem tādiem un mīdijām šitādām, bet tā arī nesapratu, ko es ar viņiem te uz tiem saviem 2 elektiskajiem plīts riņķiem ar piedegošo pannu, pasāktu. :)
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]iiw
Date: 22. Novembris 2006 - 23:29
(Link)
drízák man jautájums tev-ko ir vél vérts te redzét bez tradicionálá tornja un protams,citám tipiskajám 'shito visi ir redzéjushi' vietám.
nu, kaut ko tádu, ko tikai klainjojot un tíshi-netíshi var atrast.
tádu ístu franciju.
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 22. Novembris 2006 - 23:35
(Link)
ui, nebūšu tev palīgs, piedo. man dienas grafiks pagaidām tāds, ka nekāda klaiņošana nesanāk. ir fotoizstādes, kuras noteikti gribu redzēt, tad arī uz tām eju, tad, kad nestrādāju. parīze man ir ceļš no vienas izstāžu zāles līdz otrai un tad nakts fotosesijas, kurās skatos pārsvarā tikai uz gaismu. pa dienu ... :)) ... skatos word dokumentā. :))
uz cik ilgu laiku tu te esi?
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 22. Novembris 2006 - 23:38
(Link)
bet visinteresantāk ir līst iekšā tur, kur nav paredzēts. visur, kur esmu vienkārši tā pat degunu iebāzusi, ir bijis ļoti labi. bet tas jau atkarīgs katram no paša deguna...kur viņš grib, tur jāļauj iet. :))

[User Picture Icon]
From:[info]iiw
Date: 23. Novembris 2006 - 08:23
(Link)
es jau te ganudríz trejus méneshus ar savu degunu pastaigájos, un nav jau tik slikti, tik vienmér jau gribas labák.
frachu draudzinji naski uz ballíshu izrádíshanu, bet kad jautáju péc francijas,tik mulsi nosmej.
laikam jau nedríkst radít priekshá, jáiet vien ar savu degunu un sprídísha somu tálák ;)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 23. Novembris 2006 - 11:08
(Link)
franchu draudzini tak pati francija :)), un ko nu man celju prasi...es te divas nedeeljas tik...pati buutu laba raadiitaaja. :)
[User Picture Icon]
From:[info]iiw
Date: 23. Novembris 2006 - 13:28
(Link)
:)
[User Picture Icon]
From:[info]smejmoon
Date: 23. Novembris 2006 - 02:52
(Link)
lūdz katru dien vien raportiņ par vienu parīzes geto. kad ziņas aptrūksies sākšu uztraukties.
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 23. Novembris 2006 - 02:23
(Link)
moins, mayel ;)

kur tu nododies gastronōmijai? ciemos, ēdnīcās, mājās pie eklektiskajiem riņķiem?
parīzē var baudīt lieliskus vjetnamiešu virtuves paraugus. viena baigi (laikam pat pārāk, jo daži apgalvo, ka kvalitāte krītoties aumaļām) populārā ieskrietuve ir "14" (Pho Banh Cuon 14), kurp vairums, ieskaitot k.denēvu, dodas zupiņas dēļ. zupu sauc Fō/Pho. Jāņem lielā porcija liellopu zupas. ja tev neiet pie dūšas zarnas, tās var skipot - sans tripes. adrese: Avenue de Choisy 14. Karte te te te
te, savukārt, viens kekss, kurš izskatās-ka-saprot-ko-runā (šis ir viens no garākajiem latvju verbiem) dikti jau nu slavē krodziņu Ngoc Nam - turpat pie Tolbiaka, Šuazī avēnijas 119. numurā.
Es jau nu tavā vietā izvirstu etnisko ieskrietuvju skavās. Īkšķa likums vēsta, ka jāseko vietējiem, jo viņi jau nu fišku rubī.
turpat tālāk uz Choisy (168) ir Brāļu Tangu (Tang Frères) austrumu lielveikals. aizstaigā gan, nenožēlosi. tur arī paņemsi visu, kas nepieciešams, lai uz piedegušās pannas (to i nemazgājot) pagatavotu lielisku azaidu.
azaids, uz seju: 2 gatavi (mmmm) avokādō, 2 saujas (cik grib, vienvārdsakot) vārītu garneļu (nāksies gan notīrīt, bet nu kamon, tas i to vērts), balzamiskais sarkanvīna etiķis, majonēze, svaigi malti pipari.
avokādō, šņaks, uz pusēm, garumā, va'ne? puses pavirpina pretējos virzienos, kamēr kauliņš, ņifigasebe kauliņš atlec no vienas daļas. tad čaukš, ar nazi pa kauliņu, pagriež un ekstrahē viegli, kā piena zobu. ja avokādō izrādījies tāds 80%gatavs, es pirms tālākā ar tējkaroti pakapāju to mīkstumu (cietumu), lai etiķim un majonēzei būtu, kur iesūkties. ja pagadījies riktīgi gatavs avokādō, tad tālāk var nemaz nelasīt... ... ;)
azaids, uz seju, tālāk: notīra ragneles (šito es nelabošu). avokādō pusītēs iekrauj tik daudz garneļu, cik tās spēj panest, iešļaksta no etiķa blašķītes, uzkrāmē virsū majonēzi pēc saviem visuprātīgākajiem ieskatiem, tad brīdi to visu regardē, es pat teiktu - kaut ko nenoliedzami kontemplē, līdz mežonīgi metas struktūrai virsū, atvēzējoties ar tējkaroti.
ak jā - lai pannai arī tiktu savs prieciņš, to var izklāt ar banānu lapas fragmentu (prasīt pie Tangiem, lai gan es galīgi nesaprotu, kādi tur vēl Tangi, ja veikalu sauc Chénshì Xiōngdì Gōngsī), un uz banānu lapas sakrauj visu to godību, ko vēl biki pabiksta ar karotīti, uzmaļ virsū melnos piparus, un tad cērt iekšā. ciršanas tehnikas ir vairākas, katrs ātri vien atron savējo.
lai tev laba garša un salda duša! ;)
ies gulēt
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 23. Novembris 2006 - 02:26
(Link)
piedod, 14 atrodas Ave Choisy 129, nevis 14.
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 23. Novembris 2006 - 02:27
(Link)
man ir indefinitlī jājiet gulēt
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 23. Novembris 2006 - 11:00
(Link)
:)
labriit! :)
senkselotmersiboku :)
shis riits smaidiigs liidz ausiim tev pateicoties :)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 23. Novembris 2006 - 10:44
(Link)
yes ser! :))

Tu esi diess! :)
Pilniigi skaidrs, ka ciiniishos ar ragneleem un avokado :))
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 23. Novembris 2006 - 11:24
(Link)
labdiess un diesspassarg!
oj, feini, ja tev kas no tā visa noder :)
paklau, tu nevēlies ar manu māšeli sazvanīties - viņa tev apstāstītu visas tās praktiskās lietas pulka labāk par mani - gar kuru ķīniešu gastronōmu noskriet pa ceļam uz māju, paķerot sainīti ar sātīgiem un nedārgiem uzkožamajiem un ko vēl ne. es šobrīd pēc godam paveikta darbiņa beidzot nolikšos pasnaust, bet pēc pāris stundām jau akkal būs uz kājām.
Priekā ;)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 23. Novembris 2006 - 18:01
(Link)
a viņa te kas un vai es netraucēs. es jau bikls radiijums peec sejas. :)) bet vispaar jaa, labpraat. :)
[User Picture Icon]
From:[info]smejmoon
Date: 23. Novembris 2006 - 02:54
(Link)
yess, man!
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 23. Novembris 2006 - 11:25
(Link)
aloha & jah bless!
[User Picture Icon]
From:[info]casiopea
Date: 23. Novembris 2006 - 11:56

paartika = vienkaarshi

(Link)
krevetes - ja taas ir lielaakas par latvieshu mazajaam saldeetajaam garneleem tad - uz pannas uzlej ellju un ar visaam chaulaam saliek vienu pie otras cep un groza, liidz kljuust rozaa (ja svaigas) ja ppardod vaariitas liidz apcepaas un ir karstas. Cepot uzber lielgraudu saali un eed ar baltmaizi un viinu. nav noziimes balto vai sarkano. ja sarkano tad pasausaaku.

makaroniem meerce. Svaigaas garnelju galvas nonjem un sutina mazaa uudenii un tomaatu biezenii (ne kechupaa), pieliek garsvielas peec patikas - aka timiaans un saals. visu nokaash un uzlej makaroniem.

gliemezi - sagriezam daudz kjiploku un siipolu un saldo piparu un saberam ieksaa gliemezus un sutinam. Var pieliet baltviinu.
[User Picture Icon]
From:[info]virginia_rabbit
Date: 23. Novembris 2006 - 12:13
(Link)
nezinu.. es sēdēju uz lēcām. lēti un labi.
grieķu draudziņš vēl pamācīja kā tās ar balzametiķi, ķiplokiem, tomātiem salaistīt. un tas tad ari kļuva par pamatēdienu.
gliemjus gan labāk ēst restorānā. tur tev atlasīs svaigākos un labākos eksemplārus, ja šefs būs goda vīrs. un vēl pareizo vīnu klāt pielies.
labāk retāk un pa īstam, nekā beigt ik vakarus mājās māgu ar kaut kādiem saldētiem veikala ērmiem eksperimentālā mērcē.
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba