moins, mayel ;)
kur tu nododies gastronōmijai? ciemos, ēdnīcās, mājās pie eklektiskajiem riņķiem?
parīzē var baudīt lieliskus vjetnamiešu virtuves paraugus. viena baigi (laikam pat pārāk, jo daži apgalvo, ka kvalitāte krītoties aumaļām) populārā ieskrietuve ir "14" (Pho Banh Cuon 14), kurp vairums, ieskaitot k.denēvu, dodas zupiņas dēļ. zupu sauc
Fō/Pho. Jāņem lielā porcija liellopu zupas. ja tev neiet pie dūšas zarnas, tās var skipot -
sans tripes. adrese: Avenue de Choisy 14.
Karte te te tete, savukārt, viens kekss, kurš izskatās-ka-saprot-ko-runā (šis ir viens no garākajiem latvju verbiem) dikti jau nu slavē krodziņu Ngoc Nam - turpat pie Tolbiaka, Šuazī avēnijas 119. numurā.
Es jau nu tavā vietā izvirstu etnisko ieskrietuvju skavās. Īkšķa likums vēsta, ka jāseko vietējiem, jo viņi jau nu fišku rubī.
turpat tālāk uz Choisy (168) ir Brāļu Tangu (Tang Frères) austrumu lielveikals. aizstaigā gan, nenožēlosi. tur arī paņemsi visu, kas nepieciešams, lai uz piedegušās pannas (to i nemazgājot) pagatavotu lielisku azaidu.
azaids, uz seju: 2 gatavi (mmmm) avokādō, 2 saujas (cik grib, vienvārdsakot) vārītu garneļu (nāksies gan notīrīt, bet nu kamon, tas i to vērts), balzamiskais sarkanvīna etiķis, majonēze, svaigi malti pipari.
avokādō, šņaks, uz pusēm, garumā, va'ne? puses pavirpina pretējos virzienos, kamēr kauliņš, ņifigasebe kauliņš atlec no vienas daļas. tad čaukš, ar nazi pa kauliņu, pagriež un ekstrahē viegli, kā piena zobu. ja avokādō izrādījies tāds 80%gatavs, es pirms tālākā ar tējkaroti pakapāju to mīkstumu (cietumu), lai etiķim un majonēzei būtu, kur iesūkties. ja pagadījies riktīgi gatavs avokādō, tad tālāk var nemaz nelasīt... ... ;)
azaids, uz seju, tālāk: notīra ragneles (šito es nelabošu). avokādō pusītēs iekrauj tik daudz garneļu, cik tās spēj panest, iešļaksta no etiķa blašķītes, uzkrāmē virsū majonēzi pēc saviem visuprātīgākajiem ieskatiem, tad brīdi to visu regardē, es pat teiktu - kaut ko nenoliedzami kontemplē, līdz mežonīgi metas struktūrai virsū, atvēzējoties ar tējkaroti.
ak jā - lai pannai arī tiktu savs prieciņš, to var izklāt ar banānu lapas fragmentu (prasīt pie Tangiem, lai gan es galīgi nesaprotu, kādi tur vēl Tangi, ja veikalu sauc Chénshì Xiōngdì Gōngsī), un uz banānu lapas sakrauj visu to godību, ko vēl biki pabiksta ar karotīti, uzmaļ virsū melnos piparus, un tad cērt iekšā. ciršanas tehnikas ir vairākas, katrs ātri vien atron savējo.
lai tev laba garša un salda duša! ;)
ies gulēt