Novembris 20., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:52
Eksperiments ar taupīgumu ir sācies ar mazliet drebelīgu ievadu, nesanāca gluži tik ļoti ietaupīt kā gribētos, bet ierasto 30 - 35 mārciņu vietā iztērēju 15 uz visas nedēļas pārtiku. Es nespēju nesapirkties auglīšus, jo man vajag sevi mierināt ar domu, ka kaut kur dabūšu savus vitamīnus un kaut ko tuvu tam 5-a day. Domāju, ka jāsāk pakāpeniski samazināt pārtikas daudzums, kuru dienā uzņemu, jo es esmu viens no tiem badīgajiem cilvēkiem, kam mute kustās 24/7 un tas sit gan pa manu izskatu, gan maku. Patreiz sēžu un ēdu vārītus griķus ar ceptiem sīpoliem un burkāniem. Un es biju aizmirsusi cik labi garšo tāds pavisam vienkāršs ēdiens bez 100 piedevām, izskaistinājumiem un garšas pastiprinātājiem. Esmu izēdusi tikai pusbļodu, un jau jūtos pieēdusies un laimīga.

(8 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:20. Novembris 2011 - 19:16
(Link)
Paprovē mamutbļinus izcept, lēti un sātīgi.
Ņemam puskilo auzu pārslas, uzlejam ūdeni, lai mirkst. Sīki-sīki sakapā divus dūres lieluma sīpolus. Nolejam ūdeni no pārslām, liekam divas olas klāt, tējkaroti sāls un maltus mellos piparus. Ar miltiem pieregulējam masas biezumu. Cep uz pannas biezās pankūkas - kad tās ir aukstas, liekas, ka tur gaļa ir klāt.
Labu apetīti!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Novembris 2011 - 19:23
(Link)
oho! dikten tencinu, noteikti pamēģināšu :)
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:20. Novembris 2011 - 19:37
(Link)
Ja ir vēlme pēc kaut kā salda, vari paprovēt tādu brīnumu, nabagļaužu kūka.
Ņemam baltmaizes šķēli, to mazliet samērcējam pienā vai ūdenī. Uzmetam uz karstas pannas un, nemitīgi kratot (lai nepiedeg), apcepam zeltaini brūnu. Apsmērē ar upeņu vai apelsīnu zafti, der arī riekstu krēms un ēd ar pienu. Mmmm...
Ja ir vēlme pēc sāļām uzkodām, var uz lēnas uguns apcept zemesriekstus. Tieši uz lēnas uguns sanāks visgaršīgāk, tikai sāli gan pieber mazliet, ne daudz.
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:20. Novembris 2011 - 23:16
(Link)
Kad tiku puslīdz ierakstam,galvā jau rakstīju,ko tev te teikšu,ka arī uz pārtiku nauda mazāk jātēre, kaut gan man jau sanāk vienmēr tikai ap 8-15poundiem. Bet tad izlasot visu,sapratu,ka nevaru pateikt- es arī,man arī :D Man housemates bieži brīnās,ka es tikai tvaicēju brokoļus vai puķkāpostu,vai briseles kāpostu un uzmetu pa virsu krējumu vai sieru. citreiz vēl pieticīgāk ,tikai kartupeli ar dillēm izsautēju :D Bet nepazīstu ēdienu ar simts piedevām utt, man nepatīk un nav tāid nekad patikuši. man mīļākais altviešu ēdiens ir putraimu putra ar kartupeli bišk:)

kurā veikalā tu iepērcies? (man patīk,ka anglijā daudz ko var pateikt,ja esi tesco vai asda, vai sainsburyš, vai kāda cita lietotājs :D )
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Novembris 2011 - 23:21
(Link)
es mēģināšu neveikli velt vainu uz to, ka man bija uznācis tas satriecošais bums pašai gatavot un eksperimentēt, un es ļoti daudz pētīju angļu lapas (bbc good food utt) un viņiem tiešām tās receptes ir ar tiem 100 un vienu sastāvdaļu. nav brīnums, ka viņiem nav sajēgas kā taupīgi dzīvot. bet nu, kā redzi, sāku atjēgties, haha. es gribu parastu, godīgu un vienkāršu ēdienu :)

jā, es iepērkos asdā. man vēl joprojām nav pilnīgas sajēgas, kuri skaitās tie labākie, kuri sliktākie veikali, bet nu pēc pašas viedokļa, es tur pērkos, jo tur ir lēti :D Un man pusgroziņš bieži ir pilns arī ar pavisam lētākajiem smart price produktiem. un ko tas par mani saka? :DDDD
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:21. Novembris 2011 - 01:11
(Link)
es arī esmu asdas cienītāja haha. starp mums studnetiem ir tā,ka tesco ir nu ok normālais. bet saisnburijs,ja esi kaut kāds posh students, waitrose,ja esi private school studentiņš izbijušais, ja pie fermeriem iepērcies, tad hipijs uz zālītes vai made in chelsea tipāžs, un asda lētais variants, normāls students,kam nekad nav naudas :D


nu, es vienmēr skatos lv receptēs, bet ne vienmēr es tik pliekani ēdu,man ir visa kā daudz arī,bet pa latvisko stilam taisu,ka ja ir krējumiņš pa virsu,tad neko citu daudz nevajag. vienmēr ir dilles!
[User Picture]
From:[info]viux
Date:21. Novembris 2011 - 10:18
(Link)
http://fotoreceptes.lv/ :)

ja, kā tu saki, tev ir vēlme vislaik kaut ko ēst, tad sagriez burkānus, kāpostus, ābolus un tev būs ar ko knibināties starp ēdienreizēm (līdz apniks). bet vispār ikdienā esmu easy cooking fans, bet man patīk arī vipendritsa ar vienu ēdienu uz četrām stundām.

mani ikdienas favorīti - kuskus (drausmīgi viegli pagatavojams un variējams pēc iespējām un vēlmēm), skābēti kāposti, tomāti, pennes makaroni ar visu iespējamo, olu nūdeles ar dārzeņiem, visādi dārzeņi visādās kombinācijās.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:21. Novembris 2011 - 17:02
(Link)
oj, fotoreceptes jau izsenis mana favorītlapa, bet nu nepateiksi jau, ka viņam arī tur baigie ekonomiskie varianti būtu, bet toties ļoti garšīgi, un tie apraksti vienreizēji! :))

kuskus ir foršs, un vēl es atklāju kīnvu (? angliski quinoa), līdzīga kuskusam, arī lietoju pēc tāda paša principa - miksēju ar visu kas ienāk prātā.
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba