Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - par vienkāršajiem priekiem

28. Jan 2008

14:58 - par vienkāršajiem priekiem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Brīvdienās vakarā ierīvēju karpu ar sāli un spiestu ķiploku, uzreiz ietinu folijā un nākamajā dienā atlika vien uzspiest nedaudz majonēzes un ielikt cepenē uz 40min@200C. Ir cilvēki, kuri rauc degunu - vē, dūņas, dūņas, a man karpa ķiplokos garšo. Zivs ēšana - šķiet, tie ir vienīgie apstākļi, kad labprātīgi dzeru balto vīnu. Padomājās, ka tā arī neesmu kļuvis par visādu garneļu un citu mošķu cienītāju, tā, ja uz neapdzīvotas salas nekā cita ēdama nebūtu, tad ar majonēzi varētu iemocīt. Tāpat kā sušī - tajos garšīgākais ir japāņu hrens un process; nesen kautkur lasīju ka paši japāņi to vasabi un sojas zapti lieto klāt pavisam maz. Tāda, lūk, baura filozofija.

Vai arī borščs. Tādu uzvārīt, starp citu, nav tik vienkārši kā liekas - tas jums nav burkas saturu iegāzt verdošā ūdenī un pavārīt 3 minūtes. Obščepitā tāda ēdiena vispār nav, nu jau gadiem ilgi neesmu iegriezies ukraiņu krogos, tur būtu jābūt. Meita uz gaļas gabaliņiem kategoriski pieprasa krievu sinepes, gaišās gurmanska horčica visdrīzāk papildinās klejojošo cilvēku racionu. Sarīvētas bietes pirms pievienošanas zupai ir jāapcep uz pannas.

Pie vietējā pārtikas veikala, impulsa vadīts, no zemes nopirku pāris Mihailova grāmatas, nu tur "Savam brālim sargs" un tās. Bērnības atmiņas un tā. Padzīvojušais vīrs, kas tās pārdeva, pamanījis manu skatienu, steigšus rādīja kautkādu grāmatu - sena, 30tie gadi. Nezinu tādu, un tajā brīdī ieraudzīju Mihailovu. Izrādās, ka rīdzinieks, to es agrāk nezināju, un izskaidro kāpēc g.varonis noslīka Gaujā.

Vietējā stikla darbnīcā par latu izgrieza stikliņu jašikai, kuru es pirms laika nopirku par 6 eiro. Džeks vispirms vērās pēc lielāka stikla gabala, tad izlasījis ka tie ir milimetri, es kā bijušais atslēdznieks rēķinu milimetros, prasīja kam man vajagot. Neteicu ka foķegam, domās - kautkāds jucis Leicu kolekcionārs, bet es esmu vienkāršs zellis ar jašikām. Teicu - pulkstenim. Starp citu, nupat laikoju - der kā ieliets, tikai par 0.4mm biezāks kā oriģinālais. Latvijā neesot stikla, plānāka par 2mm, to man visur teica. Nekas, derēs arī šādi - es jau teicu ka neesmu jucis Leicu kolekcionārs.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]krii
Date:28. Janvāris 2008 - 15:40
(Link)
Ui, īstena boršča pagatavošana tak pusi dienas prasa! Mana māmuļa bija no autentiska ukraiņu babuļa samācījusies, un tad viņa ņēmās - ne tikai bietes, bet visi katlā metamie dārzeņi bija dažādās kondīcijās jāapcepina, kurš līdz zeltainumam, kurš līdz caurspīdīgumam, un tā tālāk...
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:28. Janvāris 2008 - 15:43
(Link)
ū, madam znajet tolk v izvraščehijah :) tā viš i, ņemšanās pamatīga, lai arī kaifs pēc tam - nemērīgs.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:28. Janvāris 2008 - 15:46
(Link)
Kaifs nemērīgs, tas gan. Bet man darba tikumiņa nekad nav pieticis, lai to visu kārtīgi apgūtu.:)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:28. Janvāris 2008 - 21:22
(Link)
He. Es Mihailovu pirms mēneša nopirku. Arī jaunības nostaļģija. Pārlasu, bet vairs nav tas kaifs.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:28. Janvāris 2008 - 22:48
(Link)
Laikam jau divreiz vienā upē neiekāpsi, tā viš i. Lasīšu ar šodienas acīm, ta jau manīs.
(Reply to this) (Parent)