lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

August 17th, 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:57 pm
Kāds kaut ko gatavo no svaigām siļķēm?

Es vakar vienu iecitronpiparoju, tīri laba uzkoda, bet varbūt ir varianti?

(14 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:10 pm
(Link)
sālītām tu domāji? svaigas diez vai rīgas tirgū pieejamas - viņas parasti sālsūdenī transportē
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:10 pm
(Link)
mazsālītas es marinēju ar sīpoliem un etiķi - ņam!
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 17th, 2015 - 04:20 pm
(Link)
svaigas. Nebija iesālījušās.
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:24 pm
(Link)
holandiešiem izplatīta recepte - uztaisa fileju bez ādas, apkaisa ar sīpoliem, pipariem un pāri pārlej citrona sulu - ēd nost ;) vēlams vienā piegājienā ;) es nesaņēmos vienā notiesāt ;)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 17th, 2015 - 04:26 pm
(Link)
man tieši holandiešu siļķu jaunavas uz to pamudināja (Amsterdamā bija garšīgs burgerītis ar nevainīgo siļķi)
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:27 pm
(Link)
līdz latviešiem svaigas siļķes ne vienmēr varēja aizkļūt - zvejo jau ziemeļjūrā, tāpēc pēc kaudzes nacionālo recepšu diez vai var lūkoties
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 17th, 2015 - 04:30 pm
(Link)
Gide reklamēja, ka tā ir nepieredzējusi siļķu meitene, kam vēl nav bijis sekss ar siļķu čaļiem :) Pie mums gan jau ka nokļūst vecas stervas :D
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:41 pm
(Link)
āaa - palasīju wikipēdiju - svaigās ēd tikai pirmajā ķērienā noķertās pavasarī - kad ienāk pirmie zvejas kuģi - tad iesaldē uz visu gadu
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 17th, 2015 - 04:56 pm
(Link)
aha, Rīgas tirgū pašlaik nav tik maigas, bet varbūt ir vērts izmēģināt ceptas.
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 05:29 pm
(Link)
ar to sāli tā uzmanīgi - es ņēmu kādas bija - sālītās un cepot par sāļu priekš manas garšas

ir iespēja pamērcēt tīrā ūdenī, tā sāls mazināsies
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 17th, 2015 - 05:39 pm
(Link)
es tak saku, ka tur bija svaigas.
From:[info]eermaniitis
Date:August 17th, 2015 - 04:26 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]zefiirs
Date:August 18th, 2015 - 11:02 am
(Link)
nomazgā, nosusina, sagriež nelielos gabaliņos (fileju, ja pilna, tad gareniski pa vidu, nogriež asaku, ādu atstāj, tad katru fileju kkur ik pa 2cm sagriež)drusku citrona sulas pasmērē, apviļā maisījumā milti + garšvielas (man patīk kaltēti halapenjo, ķiploku pulveris, sāls, melnie pipari, kkādi sarkanie pipari drusku, nu tur saldā vai asā paprika, čili, kajenas), cep uz pannas, kur 50%sviests, 50% eļļa, liek ar ādu pa priekšu uz pannas, pēc kādas minūtes divām griež otrādi, tad uz aci, ņem nost, liek uz salvetes, mazgā pannu, atkārto, kamēr viss sacepts
ārkārtīgi garšīgi un man neviens nav uzminējis, ka tā ir siļķe, jo daudzi laikam nezina, ka ir arī nesālītas :D
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 18th, 2015 - 11:04 am
(Link)
paldies!

> Go to Top
Sviesta Ciba