August 17th, 2015
02:57 pm Kāds kaut ko gatavo no svaigām siļķēm?
Es vakar vienu iecitronpiparoju, tīri laba uzkoda, bet varbūt ir varianti?
|
Comments:
sālītām tu domāji? svaigas diez vai rīgas tirgū pieejamas - viņas parasti sālsūdenī transportē
mazsālītas es marinēju ar sīpoliem un etiķi - ņam!
svaigas. Nebija iesālījušās.
holandiešiem izplatīta recepte - uztaisa fileju bez ādas, apkaisa ar sīpoliem, pipariem un pāri pārlej citrona sulu - ēd nost ;) vēlams vienā piegājienā ;) es nesaņēmos vienā notiesāt ;)
man tieši holandiešu siļķu jaunavas uz to pamudināja (Amsterdamā bija garšīgs burgerītis ar nevainīgo siļķi)
līdz latviešiem svaigas siļķes ne vienmēr varēja aizkļūt - zvejo jau ziemeļjūrā, tāpēc pēc kaudzes nacionālo recepšu diez vai var lūkoties
Gide reklamēja, ka tā ir nepieredzējusi siļķu meitene, kam vēl nav bijis sekss ar siļķu čaļiem :) Pie mums gan jau ka nokļūst vecas stervas :D
āaa - palasīju wikipēdiju - svaigās ēd tikai pirmajā ķērienā noķertās pavasarī - kad ienāk pirmie zvejas kuģi - tad iesaldē uz visu gadu
aha, Rīgas tirgū pašlaik nav tik maigas, bet varbūt ir vērts izmēģināt ceptas.
ar to sāli tā uzmanīgi - es ņēmu kādas bija - sālītās un cepot par sāļu priekš manas garšas
ir iespēja pamērcēt tīrā ūdenī, tā sāls mazināsies
es tak saku, ka tur bija svaigas.
nomazgā, nosusina, sagriež nelielos gabaliņos (fileju, ja pilna, tad gareniski pa vidu, nogriež asaku, ādu atstāj, tad katru fileju kkur ik pa 2cm sagriež)drusku citrona sulas pasmērē, apviļā maisījumā milti + garšvielas (man patīk kaltēti halapenjo, ķiploku pulveris, sāls, melnie pipari, kkādi sarkanie pipari drusku, nu tur saldā vai asā paprika, čili, kajenas), cep uz pannas, kur 50%sviests, 50% eļļa, liek ar ādu pa priekšu uz pannas, pēc kādas minūtes divām griež otrādi, tad uz aci, ņem nost, liek uz salvetes, mazgā pannu, atkārto, kamēr viss sacepts ārkārtīgi garšīgi un man neviens nav uzminējis, ka tā ir siļķe, jo daudzi laikam nezina, ka ir arī nesālītas :D
|