|
August 17th, 2015
Comments:
svaigas. Nebija iesālījušās.
holandiešiem izplatīta recepte - uztaisa fileju bez ādas, apkaisa ar sīpoliem, pipariem un pāri pārlej citrona sulu - ēd nost ;) vēlams vienā piegājienā ;) es nesaņēmos vienā notiesāt ;)
man tieši holandiešu siļķu jaunavas uz to pamudināja (Amsterdamā bija garšīgs burgerītis ar nevainīgo siļķi)
līdz latviešiem svaigas siļķes ne vienmēr varēja aizkļūt - zvejo jau ziemeļjūrā, tāpēc pēc kaudzes nacionālo recepšu diez vai var lūkoties
Gide reklamēja, ka tā ir nepieredzējusi siļķu meitene, kam vēl nav bijis sekss ar siļķu čaļiem :) Pie mums gan jau ka nokļūst vecas stervas :D
āaa - palasīju wikipēdiju - svaigās ēd tikai pirmajā ķērienā noķertās pavasarī - kad ienāk pirmie zvejas kuģi - tad iesaldē uz visu gadu
aha, Rīgas tirgū pašlaik nav tik maigas, bet varbūt ir vērts izmēģināt ceptas.
ar to sāli tā uzmanīgi - es ņēmu kādas bija - sālītās un cepot par sāļu priekš manas garšas
ir iespēja pamērcēt tīrā ūdenī, tā sāls mazināsies
es tak saku, ka tur bija svaigas. |
|
|
Sviesta Ciba |