Vajag, vajag, vajag - Vegan šūz [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Vegan šūz [Sep. 1st, 2006|03:07 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vajag
[po]
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]ingmars87
Date:September 5th, 2006 - 09:30 pm
(Link)
Nafig āda nepatīk? Var būt, ka kļūdos, bet cūkas jau netiek audzētas speciāli ādai, tādēļ arī gadījumā, ja tu esi kaut kāds hipijs, tev pret cūkādu nevajadzētu būt nekādiem iebildumiem, nebūs uz tavas sirdsapziņas "nabaga nogalinātās cūciņas". Starp citu, vai nevarētu būt tā, ka vienas dermantīna kurpes izgatavošana ir kaitīgāka dabai, kā ādas kurpes izgatavošana?
From:[info]po
Date:September 5th, 2006 - 09:38 pm

ētika

(Link)
Pirmkārt, āda patīk (kā atsevišķa parādība vai arī kā mana ķermeņa pārklājums).
Otrkārt, cūkas tiek audzētas speciāli ādai, speciāli gaļai, speciāli kauliem (līmi vāra un skvz ko vēl) un dievs vien zina kam vēl.
Treškārt, protams, atbildība pret dabas stabilitāti ir ļoti nozīmīga, tomēr konkrēti dzīvnieki, kuriem tiek zemiski un gļēvi darīts pāri, nav tik abstrakti kā "pasaule" un pret tiem izjūtu gana lielu atbildību kā viņiem līdzīgs (neaizmirsti - mēs visi esam dzīvnieki), un būtu nodevīgi un zemiski "iegāzt" savējos. Pat pofig - vai reāli kāds cieš vai nē, bet tikmēr, kamēr tu kā morāls subjekts pieļauj un pat atbalsti kāda nelietīgu izmantošanu, tu esi visai nožēlojams, gļēvs egoists. Es vēlos būt taisnīgs (kas implicē drosmi, godīgumu, spēku, līdzjūtību un daudzas citas tamlīdzīga spektra īpašības). Tas, protams, paliek katra paša izvēlei. Neteikšu, ka šīs īpašības ir objektīvi "labas" vai ko tādu, bet man pašam, tīri subjektīvi, šāds personas profils šķiet daudz pievilcīgāks, vēlamāks un atbalstāmāks, tāpēc cenšos tādu veidot sevi un pēc iespējas, piedāvājot nevis uzspiežot,- arī apkārtējos.
From:(Anonymous)
Date:October 8th, 2006 - 10:29 pm

Re: ētika

(Link)
Kas attiecas uz savējiem - cūkas ir zemāka suga. Man savējie ir tikai cilvēki un uzskatu, ka manas sugas dzīves apstākļu uzlabošanai pārējās var pakārtot.

Tas, ka tu padari kādas cūkas nāvi bezjēdzīgu liekot no tās ādas izgatavotos apavus pēc 10 gadiem noliktavā norakstīt, tevi nepataisa nedz drosmīgāku, nedz spēcīgāku. Līdzjūtīgāku gan, bet nevis labā, bet tādā pamuļķā nozīmē.

From:[info]po
Date:October 9th, 2006 - 02:46 pm

Re: ētika

(Link)
1. Ko nozīmē zemāka suga?
2. Kā Tu bez cieņas apgūšanas grasies izdzīvot?
3. Kas tad ir drosme? Vai ierosini, anonīmais vārda cīnītāj, ka gļēvums ir augstākā kvalitāte pretstatā drosmei?