Vajag, vajag, vajag - Komūna meklē biedrus [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Komūna meklē biedrus [Dec. 5th, 2010|12:23 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[vilkate]
Sakarā ar apsievošanos/apvīrošanos divi komūnas biedri janvārī/februārī pametīs Māju, tāpēc meklējam jaunus iedzīvotājus divām simpātiskām istabiņām. Vairāk

Komūnas Māja ir privātmāja Juglā, klusā privātmāju rajonā. Māja nav kāds no modernajiem projektiem, bet gan 50.gadu nams ar bronzas lietuvi un lielu dārzu.

Sīkāk par brīvajām istabām:

* Viena atrodas pirmajā stāvā, otra - trešajā pusstāvā. Abas ir katra apmēram 10kv/m lielumā, mājīgas, siltas, daļēji mēbelētas. Katrai pa lielam logam, trešā pusstāva istabai augsti, veclaicīgi radiatori.

* Maksa - par istabu mēnesī ~Ls46, kopā ar komunālajiem - ziemas visbargākajos mēnešos, kad ilgstoši turās pie -20 grādiem, ~Ls90, bet tā ir reti, vasarā - ~Ls60.

Par Mājas detaļām un ekstrām:

* Ir pagrabs, garāža automašīnai, virtuve ar visu aprīkojumu, divas tualetes, no kurām viena funkcionē arī kā vannas istaba, gāzes apkure ar gāzes katlu pagrabā, atkritumu izvešana reizi divās nedēļās (ieskaitīta komunālajos maksājumos), iespēja pieslēgties internetam.

* Liels dārzs ar 11 vecām, bet ražīgām ābelēm, plūmi, vīnogulājiem, pīlādžiem, vilkābelēm, cidonijām u.c., iespēju iekopt savas dobes.

* Tā kā māja pirmatnēji piederēja tēlniekam-kapakmeņkalim, dārzs ir pilns skaistu, lielu akmeņu, no kuriem daļa ir iesākti/puspabeigti kapakmeņi. :)

* Mājā mīt trīs visu dievinātas kaķenes, kuras jāpierauga neizlaist ārā.

* Mājas tuvākajā apkārtnē ir gan dažādi veikali un servisi (Alfa, Juglas centrs, Mego, Maxima, aptieka, frizētavas, Juglas tirgus, Juglas veselības centrs, bankas, kurpju darbnīca, Laimas, Ķekavas, Daugavas veikali, Juglas suņu patversme, u.c.), gan arī tieši pāri ielai ir mežs, netālu esoši ezeri, Brīvdabas muzejs, veloceliņi...tad jau izpētīsi arī visu pārējo. :)

* Laba infrastruktūra - tramvaji, autobusi, vilcieni, mikroautobusi, arī trolejbusi nav tālu, Māja ir viegli sasniedzama ar automašīnu. Līdz centram ar auto ir apmēram 20min, ar tramvaju līdz centra galapunktam - apmēram pusstunda/40min.

Par komūnu:

* Kopā ar diviem jaunajiem biedriem būsim atkal seši (un kaķenes :) ) interesanti cilvēki. Ja interesē vidējais vecums - palicēji šobrīd ir aptuveni divdesmitgades vidusdaļā, bet tam jau nav īpašas nozīmes.

* Mājas koptelpas un dārzu uzkopjam kopīgi rotējošā kārtībā, piemēram - ja vienu nedēļu tīrīsi virtuvi, nākamajā tavs pienākums būs gaiteņu un kāpju kopšana, pēc tam - māju aptverošā ietve, utt. Arīdzan sametam naudu kopīgi tērējamu saimniecības lietu iegādei.

* Kopīgi mēdzam arī iet pārgājienos, vasarā vairāki no mums ir aktīvi velobraucēji, netālu ir ezeri, uz kuriem ejam peldēt, mēdzam rīkot dažādus arī ārpus komūnas mītošiem draugiem kopīgus apasākumus - piemēram, dzejas vakarus, filosofiski/ezotērisku sarunu vakarus, svinam gadskārtas, u.c. Dalība pasākumos, protams, nav obligāta, tie notiek apmēram reizi mēnesī un bāzes punkts ir nama lielākā istaba - kurā ir arī kamīns, pie kura pasildīties ziemas vakaros, ja nu esam dabūjuši malku. :)

* Neiebilstam pret alkohola lietošanu un smēķēšanu, lai nu kā, smēķēšanai ir paredzēta smēķētava dārzā - mājā tabakas dūmus nevēlamies, un alkohola lietošana vai citas apreibināšanās vēlamas ierobežotas līdz citiem netraucējošam, samērīgam līmenim.

* Protams, ir forši aicināt ciemos draugus, bet vēlētos, lai skaļi tusiņi nenotiktu nedēļas darba dienās un lai ciemiņi ievērotu mājas galvenos noteikumus - nedemolēt, netraucēt citus, neizlaist kaķus, nesmēķēt mājā. Piektdienās un sestdienās, kad nevienam nākamajā dienā nav jāceļas uz darbu - izklaides pēc vēlēšanās. :)

* Dzīvojam vairāk kā ģimene, ne kopā gadījušies kaimiņi, bet draudzība nav obligāta - ja ievēro savus komūnas kopšanas pienākumus un noteikumus un netraucē citiem, tad citi arī netraucēs tev.
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:December 5th, 2010 - 01:17 pm
(Link)
žēl, ka nemeklēju dzīvesvietu jūsmiestā
From:[info]evia
Date:December 5th, 2010 - 01:26 pm
(Link)
bāc, būtu skaidri zināmi līdzekļi.

super, piedāvājums kā konča!
[User Picture]
From:[info]vilkate
Date:December 5th, 2010 - 01:28 pm
(Link)
From:[info]rhuubarbidoo
Date:December 16th, 2010 - 10:09 am
(Link)
Ir vēl kāda istabiņa brīva?
[User Picture]
From:[info]vilkate
Date:December 16th, 2010 - 12:10 pm
(Link)
Šobrīd abas istabiņas ir aizrunātas, bet, ja nu kas mainīsies līdz decembra beigām, tad paturēšu tevi prātā un došu ziņu.