Par Sviesta Cibas jaunumiem (un gļukiem) - Новости

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 28., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
deniss
12:33 - Новости

(62 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]red
Date:28. Februāris 2007 - 17:09

Re: par nacionālo jautājumu

(Link)
"deniss-u", starp citu Tavā gadījumā liecina arī par latviešu valodas neprašanu. bet par tēmu runājot - krīt uz nerviem nacionālisti. pie tam konkrēti. denisa mērķis bija nodot kaut kādu info cibas lietotājiem. viņš šo info arī nodeva. tas, ka viņš nejēdz to izdarīt latviski protams ir sūdīgi. bet informāciju visi saprata, vai ne? toties neviens nekautrējas komentāros viņam par to uzdirst. un kam tas viss ir izdevīgi?

es izvēlos runāt/lasīt/saprast tajā valodā, kas man nodrošina efektīvāko mērķa sasniegšanu. piemēram, mans iepriekšējais šefs dzīvo latvijā jau kādus 8 gadus, runā tikai krieviski un angliski, mazliet saprot latviski. un man nav nekādu kompleksu ar viņu sarunāties jauktā krievu/angļu valodā. mans tagadējais šefs runā krieviski un saprot latviski. un man nav problēmu uzklausīt viņu krieviski un atbildēt krieviski/latviski. un es neredzu, kāpēc lai tā būtu problēma, ja tas ļauj man efektīvi paveikt savu darbu un regulāri saņemt konkrētu ciparu savā norēķinu kontā.
[User Picture]
From:[info]straume
Date:28. Februāris 2007 - 17:35

Re: par nacionālo jautājumu

(Link)
tā arī nesapratu, kādēļ tev "krīt uz nerviem" nacionālisti, kuri, kā var noprast no tava teksta, ir cilvēki, kas neprot vai nevēlas komunicēt krieviski, bet "nav nekādu kompleksu" attiecībā pret cilvēkiem, kas nerunā latviski. kāpēc pirmie ir sliktie ar noslieci uz trulumu, bet otriem neko pārmest nedrīkst, jo "kam tas viss ir izdevīgi?".

[User Picture]
From:[info]red
Date:28. Februāris 2007 - 17:49

Re: par nacionālo jautājumu

(Link)
iespējams izsakos paskarbi, bet manā uztverē jebkuram jautājumam ir divas pieejas. izejas punkts ir vienāds. ir zināma esošā situācija un ir zināms mērķis. piemēram, Tev vajag nomainīt krānu vannasistabā. Un Tev atnāk santehniķis krievs. Un tad paradās divas pieejas: vai nu a) Tu viņam 3min krieviski izskaidro ko Tu no viņa gribi un viņš to izdara, vai nu b) Tu viņam latviski stāsti, ko Tev vajag, viņš neko nesaprot, jūs lietojat žestu valodu, jums ir jautri, progresa situācijas risinājumā nav, vai ir neliels, jebkurā gadījumā mērķis tiek sasniegts lēnāk nekā gadījumā a).

nu jā, un viss ko es gribēju teikt ir, ka man krīt uz nerviem cilvēki, kas sistemātiski izvēlas variantu b), jo galvenais man parasti galvenais ir sasniegt uzstādīto mērķi, nevis pa ceļam vēl izglābt pasauli.
[User Picture]
From:[info]straume
Date:28. Februāris 2007 - 19:31

Re: par nacionālo jautājumu

(Link)
nu ja, man aprakstītajā situācijā uz nerviem krīt "krievu santehniķis". viss normāli, atšķirīgas attieksmes.

> Go to Top
Sviesta Ciba