Maijs. 25., 2016 | 07:15 am
No:: ninona

Pirmo pēc kalendāra izpotējām līdz kādam pusotram gadam, tad veselības problēmu dēļ nobijos un bija līdz 5 gadiem pauze, kad atsāku potēt komplekso.
Otrajam tuberkulozi ar nobīdi ap mēneša vecumu (ilgāk ne, jo vispār pati esmu nēsātāja un tuvajos rados ir slimojuši), kompleksās pēc kalendāra. No vējbaku, pneimo, rota, gripas, ērču encefalīta vakcīnām atsakos. Vējbakas meitenēm sapotēsim ap 10g.v., pirms tam potenciāli pārbaudot antivielas. Par to "meiteņu vakcīnu" stipri šaubos.
Rots pamatā ir bīstams zīdaiņiem, kuri netiek zīdīti.
Pneimo potētu tikai tad, ja gadītos ikurāt ļoti slimīgs kāds bērns, bet mani samērā veselīgi.
Gripa ir jāizguļ. Un, spriežot pēc ērčvakcīna mājaslapā pirms gadiem salasītajiem stāstiņiem - arī encefalīts ir jāizguļ, jo aprakstītie šausmustāsti bija no sērijas "man bija augsta T un sūdīga pašsajūta, bet vienalga devos ar tusēt / skaldīt malku / uz darbu". Statistika no ercemne.lv: 30% piesūkušos ērču pārnēsā encefalītu "Divas trešdaļas pacientu atveseļojas pēc gripai līdzīgo pirmās stadijas simptomu pārslimošanas.
Viena trešdaļa pacientu, izslimo otro stadiju – kas norit ar augstu temperatūru, stiprām galvassāpēm, apziņas aptumšošanos, 10 – 15% centrālām vai perifērām parēzēm. Šīs grupas pacienti sadalās apakšgrupās:
- mirstība sasniedz 1%,
- ilgstošas un dažreiz paliekošas neiropsihiskas komplikācijas sastāda 10–20%,
- atlikusī daļa pacientu pēc otrās stadijas pārslimošanas atveseļojas."
T.i. paliekošas sekas ir tiešām nelielā daļā gadījumu. Tas mani nespēj pārliecināt potēties un potēt.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: