pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 3., 2016 | 07:39 pm
posted by: liizhj in pajautaa

Riskējot uzdot kaut ko, kas citiem liekas pašsaprotams, tomēr vaicāšu (jo valsts iestādes tik sūta viena pie otras un nejēdz atbildēt konkrēti).
Esmu pašnodarbinātā, kas maksā mikrouzņēmuma nodokli, bet vairs nestrādā algotā darbā citur. Gribu dabūt bezdarbnieka statusu un pabalstu. Kā rīkoties?
a) jānoņem sevi kā darba ņēmēju mikrouzņēmumā un jānodrošina, lai bezdarbnieka statusa periodā man nav ienākumu kā pašnodarbinātajai?
2) jāmaina mikrouzņēmuma nodokli pret kādu citu nodokļa formu un turpināt saņemt (vai arī nesaņemt) ienākumus?
3) jānoslēdz pašnodarbinātā statuss pavisam, un, kad beigšu uzdzīvot bezdarbniekos, pieteikties pašnodarbinātajam atkal?
4) vēl kāds cits variants?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

i.

from: [info]liizhj
date: Maijs. 3., 2016 - 07:49 pm
#

"Pašnodarbināta persona ir uzskatāma par sociāli apdrošinātu mēnešos, kuros faktiski veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas. Ja iemaksas netiek veiktas, pašnodarbinātas personas statuss pats par sevi nav šķērslis pabalsta saņemšanai. "

Atbildēt


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Maijs. 4., 2016 - 02:24 pm
#

no way, jo Tev nav mikrouzņēmuma, bet gan Tu esi pašnodarbinātais (lai arī maksā mikro nodokli), kam tādas ekstras kā bezdarbnieku pabalsts nepienākas vispār. Un ck atminos, tad arī tad, kad beidz pašnodarbināties, pienāktos kāds bezdarbnieka pabalsts. Jo, starp citu, es kā pašnodarbinātais pat pati pie sevis nevarēju skaitīties darbā (iesniegt algas grāmatiņu).

Atbildēt | Diskusija


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Maijs. 4., 2016 - 02:26 pm
#

t.i. kad es aizgāju no algotā darba, tad man neviens tāpat negribēja dot bezdarbnieka pabalstu, jo es jau esot pašnodarbināta persona. Var ja būt, ka žigli aizklapējot to bodīti ciet, ir iespējams saņemt citā vietā iemaksātos nodokļu labumiņus atpakaļ..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


i.

from: [info]liizhj
date: Maijs. 4., 2016 - 02:35 pm
#

Ā nene, par to nav problēma un jautājums. Man ir sociālās iemaksas maksātas citā darbavietā. Pašnodarbinātais ir tikai papildus. Problēma ir tajā, ka es negribu pašn.slēgt, bet gribu dabūt pabalstu (no pēdējā pamatdarba).

Atbildēt | Iepriekšējais


i.

from: [info]liizhj
date: Maijs. 4., 2016 - 02:36 pm
#

Ā nu lūk. Par šo arī ir jautājums. Vai tiešām jāklapē ciet statuss.

Atbildēt | Iepriekšējais