indulgence

Nov. 6., 2014 | 01:19 pm
No:: indulgence

Vispirms jānoskaidro, kāds laika periods jaunkundzi interesē. Ja runa ir par Kazahstānu, tad, acīmredzot, runa ir par XX gs. (jo salīdzināt viduslaiku situāciju stepē un Livonijā nebūtu visai saprātīgi). Tad jāsaka, ka tāda īsta bada, kāds redzams bildēs par Somāliju vai golodomoru te nav bijis. Bet ir bijuši d laikaposmi, kad bijušas grūtības ar pārtiku:
1) 1918.-1919. gads, kad te karaspēki šurpu turpu virzījās un rekvizēja visu, ko varēja atrast (plus vēl 1918. gada vasara bijusi reti auksta un lietaina, tb bija liela neraža). Bet raī tad tas neskāra visu populāciju. Cik zinu, bija gadījumi, kad no bada mirušas vācbaltiešu ģimenes, jo vieņiem nebija iztikas līdzekļu, manta izlaupīta, vai izpārdota, lai maizi nopirktu, bet lauku radu, pie kuriem patverties nebija, savukārt latviešu kaimiņi nekādi nepalīdzēja, jo tie tak "nav latvieši", lai sprāgst nost).
2) 1943.-1946. gadi, kad arī bija ļoti lielas grūtības ar pārtiku. Bet bada nāves gadījumi masveidā nav bijušī.

Atsevišķus gadījumus nevar reducēt uz situāciju kopiumā, piemēram, aktieris Edgars Liepiņš mira bada nāvē, visu aizmirsts, taču situācija valstī kopumā 90. gados nebija tik briesmīga.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: