pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 1., 2014 | 08:30 am
posted by: vanga in pajautaa

Sveicināti. Jautājums nodokļu un veselībsistēmā zinošajiem:

- Vai cilvēks, kas vienlaicīgi strādā divās valstīs un arī nodokļus maksā abās valstīs, var vienā valstī (Vācijā) izmantot garantēto veselības apdrošināšanu operācijas veikšanai, vienlaicīgi izmantojot otras valsts (Latvijas) darba devēju/valsts apmaksātu slimības lapu?

Paldies liels

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

Halina

atbildi nezinu

from: [info]halina
date: Sep. 1., 2014 - 02:10 pm
#

Interesants jautājums. Man škita, ka sociālo nodokli maksā vienā valstī, tur, kur rezidents un attiecīgi tās valsts soc, pakalpojumus izmanto.
Varjaubūt, ka DE bez slimokases nemaz nelauj strādāt arī ja Tu rezidents esi LV. Tad drīzāk katrā valstī pa slimo lapai jāizņem, priekš katras valsts uzņēmuma.
Pieņemu, ka LV ir vienalga kā tu veseļojies, slimības lapa ir slimības lapa. Un vāciešiem vajadzētu tevi operēt, ja reiz maksā slimokasei bargo naudu.

Atbildēt | Diskusija


vanga

Re: atbildi nezinu

from: [info]vanga
date: Sep. 1., 2014 - 02:43 pm
#

Jā, tieši tā arī ir - Vācijā bez veselības apdrošināšanas pat ne vien neļauj strādāt, bet arī dzīvot - par to tad ik mēnesi jāmaksā pašam ar savu roku.

Un vēl taisnība par to, ka nodoklis jāmaksā tikai rezidentvalstī, bet, kā pirms piecminūtes uzzināju, Vācijā no manas algas nodokļi netiek iekasēti (tikai veselības apdrošināšana), jo alga skaitās par mazu, lai to darītu.

Tātad Latvija joprojām ir mana rezidentvalsts, kurai maksāju nodokļus un kurai pēc idejas taču vajadzētu man piešķirt slimības lapu arī tad, ja nāku ar Vācijas operāciju papīriem.

Nevajadzētu nodarboties ar pareģošanu, bet, pazīstot šo valsti, ļoti šķiet, ka tā alkatībā ievainota varētu teikt "čik,čik,mājiņā, tad jau prasi no tiem, kas tev palīdz". Un tā kā situācija tiešām komplicēta, nesaprotu, taisnība ir kur. eh.

Atbildēt | Iepriekšējais