Jul. 23., 2014 | 08:05 pm
No:: eermaniitis
cukuru nekad neber visu - pa mazām porcijām 2x vai 3x
domājams uz jāņogām un upenēm ir viņu pašu raugs - dabīgais, tomēr būs ne tikai labais raugs, bet arī visādi raugi-kanibāli
ja ielikts nesenkā, aizteci pēc kāda šampanieša (lēnā) rauga - tas palīdzēs uzlabot garšu un gala rezultātu
jānokāš tieši dēļ rauga - pirmā paaudze savairosies, saēdīsies cukuru un nogrims - tad viņa var sāk anaerobi sadalīties, kas vīna kvalitāti protams neuzlabo, tāpēc vīnu dekantē - nolej no rauga arī 1x vai 2x raudzēšanas procesā
kāds nekāds raugs vēl būs palicis pēc dekantēšanas, tas arī turpinās cukuru patērēt
ogu sulām galvenais nelaist klāt skābekli - tas oksidē sulu un samazina kvalitāti - un iegūt etiķi vienmēr paliek opcija ;)
domājams uz jāņogām un upenēm ir viņu pašu raugs - dabīgais, tomēr būs ne tikai labais raugs, bet arī visādi raugi-kanibāli
ja ielikts nesenkā, aizteci pēc kāda šampanieša (lēnā) rauga - tas palīdzēs uzlabot garšu un gala rezultātu
jānokāš tieši dēļ rauga - pirmā paaudze savairosies, saēdīsies cukuru un nogrims - tad viņa var sāk anaerobi sadalīties, kas vīna kvalitāti protams neuzlabo, tāpēc vīnu dekantē - nolej no rauga arī 1x vai 2x raudzēšanas procesā
kāds nekāds raugs vēl būs palicis pēc dekantēšanas, tas arī turpinās cukuru patērēt
ogu sulām galvenais nelaist klāt skābekli - tas oksidē sulu un samazina kvalitāti - un iegūt etiķi vienmēr paliek opcija ;)