Jul. 23., 2014 | 03:14 pm
No:: varmaaka

Atkarīgs, kas tiek domāts ar vīnu un ar nogatavināšanu. Ja vienkārši augļu sulas noraudzēšana - cukura izbarošana raugam, tad mierīgi. Viss ir atkarīgs no rauga, sākuma blīvuma (cukura daudzuma raudzējamajā substancē) un rūgšanas temperatūras.

Raugi, ko var izmantēt šmigai ir dažādi - maizes, vīna, sidra, alus, šampja un tad vēl katram miljons varianti. No tiem vistiešākajā veidā būs atkarīga garša. Palūdz veikalā visniknāko ēdāju un būs tev šmiga.

Jautājums ir - kas beigu galā sanāks? Es konkrēti par vīniem mazāk zinu, bet, cik esmu dzirdējis, lai vīns nebūtu izrūdzis skābulis (raugs visu cukuru apēd un izčurā šmidziņu), tad šim liek klāt cukuru vairāk nekā raugs spēj aprīt (tb pie noteiktas šmigas koncentrācijas sāk mirt pats savos sūdos vai kaut kā tā). Šādai metodei ļoti iespējams, ka ar 10 dienām būs gan par īsu. Bet, ja Tu tēmē uz ātru šmigu, tad zem kādiem 8% alko stiprumā domāju nebūs problēmu 10 dienās noraudzēt. Var jau arī negaidīt, kamēr norūgst pilnībā un dzert mazāk alkoholisku, bet saldāku. Paliek jautājums par visādām jēluma piegaršām u.c., bet šos smalkumus vīniem nezinu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: