pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 26., 2014 | 01:30 pm
posted by: walkire in pajautaa

Jautājums cilvēkiem, kam bijusi pieredze, stājoties LU SZF Komunikācijas zinātnes maģistros.

LU apgalvo, ka es drīkstu stāties maģistrantūrā, neskatoties uz to, ka mana izglītība ir medicīnas jomā, ja iziešu iestājpārbaudījumu. Kas īsti ir domāts ar iestājpārbaudījumu? Mājaslapā info nav, guglējot, pa kripatām atrodams, ka "pārrunas par pētnieciskajām interesēm, pētniecisko interešu pieteikums iesniedzams reizē ar pieteikšanos studijām. Saruna par tajā piedāvāto tēmu veidos iestājpārbaudījumu. Pētniecisko interešu pieteikuma apjoms no 5000 - 15000 rakstu zīmes", kam jābūt noformētam pēc visiem akadēmiskajiem parametriem. Kā tur īsti ir?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {1}

Rom

from: [info]dachux
date: Jun. 26., 2014 - 09:43 pm
#

Stājos LU SZF Kom. zin maģistros pagājušajā vasarā arī ar nestandarta bakalauru (RTU datoriķi). Pirms dokumentu iesniegšanas bija konsultācijas, uz ko iesaku aiziet un pajautāt, vai būs ok Tavs medicīnas diploms. Manā gadījumā gāja saskaņot ar administrāciju, līdz beigās atļāva mēģināt! :D (Ar piebildi, ka pirmajā semestrī būšot grūti, ha!) Bet konsultācijā man uzreiz arī ieteica, kuram pasniedzējam varu aizrakstīt, ja man ir šaubas, ko rakstīt tam iestājpārbaudījumam.

Iestājpārbaudījums ir uzrakstīts vajadzīgais apjoms, vēlams noformēts akadēmiski, bet zinu, ka mans pavisam noteikti nebija noformēts tik smalki, kā tur pieņemts (atsauces, protams, bija, titullapa arī). Nekādas problēmas neradīja. Pārrunās pa vienam gājām pastāstīt, ko uzrakstījām, atbildēt uz jautājumiem. Komisijā bija 4 (ja nemaldos) profesori. Pašai vajadzēja pastāstīt saviem vārdiem, ko es gribu "pētīt". Vismaz man viss pagāja mierīgi, smaidīgi, neko sarežģītu nejautāja.

Iestājpārbaudījuma tēma - lai arī teikts, ka pētniecisko interešu pieteikums, konsultācijā man teica, lai es rakstot par to, ko pati vislabāk zinot, kaut vai par datoriem. Es saķīmiķoju kaut ko pa vidu starp to, ko zināju, un ko iedomājos, ko viņi varētu gribēt. Man šķiet, ka svarīgāk ir gribēt un kustināt galvu, nevis uztraukties, vai tas cieši atbilst kaut kādiem kom. zin. standartiem.

Atbildēt