watt

Dec. 11., 2013 | 10:09 am
No:: watt

Ja esi izlēmis kļūt par suverēnu ("sovereign"), tad ņem vērā, ka ja tevi kāds nogalinās, neviens par to sodu nesaņems: jo nevar sodīt par "non-person" nogalināšanu, par kāda, kas "neeksistē".

Atceries gadījumu ar zagli bez personas koda. Interesanti ka Latvijā tādu atlaiž, nevis iebāž ķurķī un tur sapūdē: ja personas koda nav, tāds cilvēks neeksistē, un kā tu pieprasīsi lai viņu izlaiž? Nav cilvēka!
(Nu, ja vienīgi kāda banda ielaužas cietumā ar varu un viņu atbrīvo - tādas atbalsta bandas esamība suverēnam ir pilnīgi nepieciešama.)

Vai arī ja tādu nogalina - piešūt varētu tikai varbūt nežēlību pret dzīvniekiem... Nogalināts cilvēks? Kāds cilvēks? Nav cilvēka! Nav personas koda, dokumentu, radinieku... cilvēka nav.

Var apskatīt Somālijas piemēru. Tur failed state iet vaļā pa pilnu programmu: gribi dzīvot bez valdības, lieliska iespēja.

Tas joks ar konspairesī čalīšiem, ir ka viņi uzskata, ka ir kautkāda "common law/law of the land" sistēma kurai visi pakļaujas. Bet nav tādas likumu sistēmas - dūrei tik spēks. Atceries - "violence is the supreme authority, from which all other authority is derived".

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: