walkire

Jul. 17., 2013 | 01:52 pm
No:: walkire

Cukura līmeņa stabilizēšana kā tāda ir aktuāla tikai cukura diabēta slimniekiem. Vesela cilvēka organisms pats lieliski noregulē cukura līmeni asinīs. Glikēmiskais indekss var tikt izmantots kā pamats kādam uztura režīmam, bet nevajag to novest līdz fanātismam, apgalvojot, ka melones ir labākas par arbūziem tikai tāpēc, ka vienam ir par simtsdaļu mazāks GI. Vajag savā starpā salīdzināt atšķirīgas vienības, nevis paranoidāli dalīt dārzeņus sliktos un labos - kā to dara dažs labs "eksperts". Piemēram, mums ir pilngraudu auzu pārslas un Kellogs kukurūzas pārslas. Pilngraudu pārslu GI ir zemāks - tas nozīmē, ka tajā ir vairāk šķiedrvielu, cukurs izdalās lēnāk, nodrošinot ilgāku sāta sajūtu. Savukārt Kellogs ir apstrādāts produkts, kurā ir maz šķidrvielu un cukurs izdalās diezgan ātri, pamatīgu sātu tā arī neatstājot. Bet principā, GI jēdziens ir novecojis - praksē tam reāli nozīmes ir maz.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: