gale

Maijs. 17., 2013 | 01:00 pm
No:: gale

atvaļinājums ir noteikts kalendārajās nedēļās, nevis darba dienās.
Jānošķir atvaļinajuma dienas no apmaksātajām dienām.
Vispirms jāsaprot cik kalendārās dienas dodies atvaļinājumā un tad jaskatās, cik darbadienu (saskaņā ar darba līgumu) iekrīt šajā periodā. Naudiņu saņemsi tikai par tam dienām, kas būtu boijušas darbadienas.

Atvaļinājuma viena daļa jaizņem kā vismaz 2ned.kopā, pārējo var kaut pa vienai dienai, ja darba devējs piekrīt, tātad teorētiski var sanākt daudz vairak darbadienu kā minētās 20.

Ar svētku dienām ir tā kā Tu rakstīji tās pagarina atvaļinājumu. Atvaļinājums noformēts līdz piektdienai ieskaitot, tad pagarinājums iekrīt ka sestdienā un ja Tev sestdien nav bijis paredzēts strādāt pēc darba līguma, tad naudas veidā šis pagarinājums Tev neko nedod, jo atvaļinājums Tev ir pagarinājies par vienu dienu, bet naudiņu par vienu dienu vairāk nesaņemsi, jo sestdiena ir brīvdiena.
Savukārt, ja atvaļinājuma pēdējai dienai seko darbadiena, tad pagarinājums ir darbadiena un dod papildus atvaļinājuma naudu par vienu dienu.

Vēl viena nianse - papildus atvaļinājuma dienas nav obligāti jāizmanto kopā ar to atvaļinājumu, kura dēļ tās radušās tb Tev vienkārši par tekošo gadu pienākas viena atvaļinājuma diena vairāk. Kad šo dienu izņemt ir jāvienojas darbiniekam un darba devējam.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: