pajautaa

Zobu korekcija.

« previous entry | next entry »
Apr. 29., 2013 | 07:35 pm
posted by: samantta in pajautaa

Labvakar cibiņi.

Saprotams, ka ar šādiem jautājumiem man, visticamāk, būtu jāvēršas pie zobārsta, kuru vēlos apmeklēt, bet domāju, varbūt kāds pats ir zobārsts vai ir ar ko līdzīgu saskāries.

Situācija šāda - kad man bija padsmit gadu, man bija platīte, lai koriģētu divus augšējos priekšzobus, kas šķībi uz āru izauguši. Cik atceros, maksāja kādu 50 latus tolaik. Viss bija labi, tikai vienreiz paņēmu un uzsēdos, platīte salūza un ar to visa zobu korekcija beidzās, jo sākumā bija bail pateikt mammai, bet pēc tam visi kaut kā pamanījās aizmirst, ka es kaut ko gribēju koriģēt. Tagad man jau 20+, Latvijā nedzīvoju, bet beidzot esmu saņēmusies pabeigt iesākto, domāju, ka iešu pie ortodonta šeit. Esmu pārliecināta, ka iztiktu ar to pašu platīti, tieši kā man bija, bet šeit cenas ir vājprātīgas - 65 mārciņas pirmā vizīte lai tikai paskatīties, bet pēc tam cenas iet tūkstošos. Sāku apsvērt vai neaizbraukt uz Latviju un nedabūt to platīti tur, tikai nav ne jausmas vai man viņu Anglijā kāds pievilks ik pa laikam, jo tāpat jau regulāri pie ārsta jāiet. Vai var būt tā, ka pasaka, pie mums neliki, mēs neko nedarīsim? Turklāt, Latvijā nebūšu ļoti ilgi, tapēc nezinu, vai kāds zin, cik ilgā laikā platīti var izgatavot? Sit nost, bet neatceros no tiem saviem mazpadsmit. Un ir kādi ieteikumi par ortdontu. Savu platīti dabūju pie Valsts Zemes dienesta privātā zobārsta toreiz, nezinu vai tur vēl tā ārste strādā, dzirdēju labas atsauksmes par stomatoloģijas institūtu.

Paldies par jebkādu info.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]baltais_zilonis
date: Apr. 29., 2013 - 11:15 pm
#

To, ko un kā iespējams un vajag koriģēt varēs pateikt tikai ortodonts pēc konsultācijas. Noteikti būs jātaisa arī rentgens.
Stomatoloģijas institūtā ir labi speciālisti tieši ortodontijā un viņiem ir aparatūra rentgeniem un visam citam. Rentgenu šodien dabūju gatavu 10 min. Cenu ziņā gan stomatoloģijas institūts nebūs tas lētākais variants. Cik izdevies noskaidrot, dažkārt viņu speciālisti piestrādā arī citās zobārstniecības.
Pagaidām neko vairāk nevaru pateikt.

Atbildēt