GJIMENES BUDZHETA PLAANOSHANA

« previous entry | next entry »
Feb. 21., 2013 | 02:49 pm
posted by: rindra in pajautaa

Sveiki!
Ir kaut kaadi cilveeki, kuriem samaksaa naudu un vinji apskataas gjimenes budzhetu - ienaakumus, izdevumus, paraadus etc. un piedaavaa kaut kaadus optimizaacijas variantus utml.? Kur taadus cilveekus mekleet un cik tas vareetu maksaat?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 21., 2013 - 05:29 pm
#

es domāju, ka to var ari izveikt pats. Maksāt naudu ģimenes grāmatvedim, kamēr pats slīgsti parādos? tas laikam ir iemesls, kapē tu tu esi nonācis, pirmām kārtām.

kādu mēnesi rūpīgi krājam čekus un reģistrējam excelī izdevumus.. vai nu pa kategorijām "ēdiens, izklaide, transports, komunālie" vai nu pa iestādēm "rimi, drogas, mcdonalds" vai kaut kādā sev loģiskā dalījumā. principā nedēļas laikā jau ir gana daudz datu, lai varētu veikt kkādu analīzi, kas ir vājie punkti mūsu tērēšanas disciplīnā.

veicam matemātiku - parēķinām cik izmaksā tās lietas, bez kurām nespējam iztikt

ieviešam konvertu sistēmu. ēdienam našķus ieskaitot - tik, izklaidēm - tik. utt. kaut kādai vienai vai vairākām kategorijām reizi nedēļā izņemam budžetu skaidŗā naudā, lai katru reizi atverot maku priekšā ir redzams, cik maz naudas cik daudz dienām ir atlicis.

Un svarīgākais - Ja nedēļas beigās ir pa īsu, tad sitam sev pa nagiem, graužam sausiņus un apsolāmies nākamnedēļ iekļauties. Ja paliek pāri, tad vai nu atlikumu iekļaujam nākamās nedēļas budžetā (to nepalielinot) vai nu ieskaitam krājkontā (iemetam cūciņā) nebaltām dienām.

Atbildēt