snark

Feb. 4., 2013 | 08:04 am
No:: snark

Uzmanīgi izlasi Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

Dažas idejas, kas balstās uz tavām tiesībām atbilstoši FPDA un acumirklī nāk prātā (nav gan juridiski precīzi formulētas):
1) pieprasīt, lai viņi sniedz visu informāciju par tevi, kas savākta jebkurā viņu personas datu apstrādes sistēmā (bet personas datu apstrādes sistēma ir dajebkas, kur glabājas personas dati - un, ja var pieķert, ka tie apstrādāti kādā sistēmā, kas nav reģistrēta DVI - var doties uz DVI ar pieteikumu par nereģistrētu PD apstrādi).
2) par katra veida datiem, kas viņiem ir jāpieprasa norādīt apstrādes mērķi (nevis tādu vispārīgu mērķi, kāpēc vispār, bet par katru konkrētu datu veidu - jo, piemēram, iemesli, kāpēc viņi uzglabā pie sevis tavu personas kodu, atšķirsies no iemesliem, kāpēc viņi glabā ziņas par taviem ienākumiem). proti, kāpēc tieši viņiem tieši šī veida dati šobrīd ir vajadzīgi.
3) tā informācija jāsalīdzina ar to mērķi, kādu viņi deklarēja, kad parakstīji ar viņiem vienosanos. ja šķiet, ka tas mērķis vairs nav aktuāls, vai arī dati tiek izmantoti vēl kādam citam mērķim, prasi, lai dzēš.
4) pie viena vari uzprasīt, lai viņi sniedz informāciju par tām fiziskajām vai juridiskajām personām, kuras noteiktā laikposmā no pārziņa ir saņēmušas informāciju par tevi (tam vajadzētu ietvert arī viņu darbiniekus, kas ir redzējuši tavus datus).

Ja atbildes neapmierina, griezies DVI.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: