Jan. 24., 2013 | 01:08 am
No:: amievil

filologs ir plašs jēdziens.
*folklorists - (nievājoši mēdz saukt par folku) iet uz lekcijām divreiz nedēļā, bieži izvēlas folkloristikas moduli, jo literatūrzinātniekiem daudz jālasa, bet valodniecība nevelk; pelna labas atzīmes savā "šaurajā specialitātē", tiek izcelts, ja bijis labs pret pasniedzējiem.
*literatūrzinātnieks - nodarbojas ar jēdzīgām lietām, labs LZ piedalās konferencēs, aktīvi apmeklē pasākumus, protams, lasa neatraudamies, taču parasti prot arī patusēt. brīžiem var radīt ko sabiedrībai interesantu, piemēram, kritikas vietni: www.ubisunt.lu.lv
*lituānists - visu cieņu, taču parasti nedzīvo Latvijā.
*valodnieks - parasti garlaicīgs tips, kas iedomājas, ka latviešu valoda ir vienīgā un tik tiešām ne vella nesaprot no jurisprudences, tikai brīnās, kas krievs, nevēloties pievienot savam senajam uzvārdam kkādu galotni -s (vai ukraiņu, nelokāmais, piem., "Gaidai" - nu nevēlas būt nekāds Gaidais!), iesūdz valsti tiesā un uzvar.
*teātra zinātnieks - (teatrālis) arī savā ziņā vienas galvenās moduļa vadītājas padotais, kuram paveicas vai nepaveicas iekļūt kritiķu elitē.

Filologi nav suga, bet gan izvēle, ceļš. Katram taču tas tāpat sanāks citādi noejams.
Par KA absolventiem arī pietiek iespaidu - atšķirību no filolo var manīt ļoti labi un tā parasti ir uz to "es zinu lietas" pusi, bet ne lielisku literatūras/valodas zināšanu tēmēta. Filolo vnk ir čaklāki un pārņemtāki.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: